Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Tilladelser, ikke dispensationer

Jørgen Bech (V) byrådsmedlem

I Venstre vil vi gerne udvise fleksibilitet og give borgerne tilladelse i visse lokalplanssager. Lokalplaner er altid skrevet i fortiden. For at skabe mulighed for liv og aktivitet i nutiden, f.eks. også i landsbyerne, er det nødvendigt med praktisk og fleksibel politik.

Vi vil gerne praktisere, at borgerne har ansvar og frihed, i stedet for blot at tale om det ved festlige lejligheder. Det er klart, at der ikke dermed automatisk gives tilladelse til alt.

Hvis vi ikke gav disse tilladelser, ville meget byggeri gøres umuligt. Efter min mening ville det især ramme negativt i landsbyerne, der har brug for tilflytning. I Venstre har vi fremsat forslag om en landsbypolitik. Vi ønsker en konstruktiv debat om “hvad-man-må” i landsbyerne, og vi ønsker et servicetjek af lokalplanerne.

I virkeligheden gives der rutinemæssigt tilladelser inden for lokalplanerne: I Teknisk udvalg har vi f.eks. for nylig givet tilladelse til beboelse i en tidligere erhvervsbygning i Venslev, givet tilladelse til franske døre i et sommerhus i St. Rørbæk, tilladt en kølecontainer ved Vikingebyen Valhal, og tilladt ombygning af Ferslev Præstegård uden at kræve skorsten. Socialdemokratiet og den konservative var imod sidstnævnte.

Vi har sagt ja til nedrivning af en bolig i Lyngerup, så to nye kunne bygges, givet tilladelse til, at Vikingeskibslauget Sif Eges kan bygge et bådehus, og også givet tilladelse i et villakvarter til at bruge fibercement planker, der ligner træ, i stedet for træ. Den sidste var Socialdemokratiet, SF og den konservative imod.

For mig er det helt naturligt, at lokalpolitikere vurderer borgernes ansøgninger - sammen med kommunens fagfolk - og at der gives tilladelse, når det politisk giver god mening og sammenhæng. En lokalplan kan ikke på forhånd tage højde for alt.

Derfor er jeg lodret uenig med socialdemokraten Cederholm i at lade kommunens embedsværk bestemme alt.

Publiceret: 27. Maj 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt