Fredag kan du få en smagsprøve på, hvordan det er at sidde i et svævefly. Arkivfoto.
Fredag kan du få en smagsprøve på, hvordan det er at sidde i et svævefly. Arkivfoto.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Svæv som en fugl over fjorden

frederikssund Har du nogensinde drømt om at kunne flyve eller svæve?

Har du nogensinde tænkt på, hvor fantastisk det må være at svæve lydløst over det danske landskab med enestående udsigt over fjorden og de gule rapsmarker? Så har du nu muligheden for at kombinere flyvning, natur og frihed i denne unikke oplevelse, der giver sommerfugle i maven.

Frederikssund Flyveklub vil gerne dele sin passion med andre. Derfor inviterer klubben til åbent hus fredag den 26. maj, Ellehammervej i Frederikssund fra klokken 11:00 til 18:00.

Flyv en tur

Der vil hele dagen blive fløjet gæstestarter i moderne 2-sædet svævefly med erfarne piloter, der er klar til at vise Roskilde Fjord fra luften.

Skulle man få lyst til at flyve selv, er det faktisk ikke så krævende at opnå certifikat til svævefly, fortæller klubben. Minimumsalderen for at flyve alene er 15 år, og det er tilstrækkeligt, hvis man har et almindeligt godt helbred - for eksempel er briller ikke en hindring.

En gæstestart til åbent hus med en erfaren pilot koster 300 kroner.

Mere end 50 år

Frederikssund Flyveklub blev stiftet af en lille håndfuld entusiastiske mænd og en enkelt kvinde i 1964.

Dengang bestod flåden af fly af et 2-sædet skolefly og et enkelt 1-sædet svævefly. Begge fly var bygget af træ og lærred og havde ikke særlig gode præstationer.

I klubben er der for tiden seks moderne fly, der er bygget i kulfiber. To af disse fly er 2-sædede og kan bruges dels til undervisning og dels til prøveture. Derudover er der seks privatejede svævefly, som enten ejes af en enkelt pilot eller af en mindre gruppe, som er gået sammen om at anskaffe et fly, skriver Frederikssund Flyveklub.

Publiceret: 19. Maj 2017 09:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt