Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Store klapsalver til Frederikssund

Af Marlene Harpsøe (DF) folketingsmedlem og erhvervsuddannelsesordfører, valgt i Nordsjælland

Store klapsalver! Det er, hvad Frederikssund fortjener! Jeg er i den grad imponeret over, at hele 23,5 procent af afgangseleverne i Frederikssund Kommune har valgt at søge videre på en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Frederikssund er dermed den kommune i hele Nordsjælland, hvor flest elever søger ind på en erhvervsuddannelse.

Vi har brug for, at flere tager en erhvervsuddannelse, fordi Danmark har brug for flere faglærte. Vi kommer til at mangle 44.000 faglærte i 2025, hvis ikke der er flere, som vælger den faglærte vej.

Vi importerer i dag en del østeuropæisk arbejdskraft til Danmark for at opfylde behovet for faglært arbejdskraft, men vi har mange unge i Danmark, som med den rette uddannelse ville kunne tage disse jobs. Derfor er det så vigtigt, at man lokalt prioriterer erhvervsuddannelserne. Jeg har blandt andet hæftet mig ved den partnerskabsaftale mellem erhvervsliv, skoler m.v. som man lokalt har lavet. Jeg har en forventning om, at dette samarbejde skaber flere praktikpladser, og det er et meget fint initiativ.

For nylig besøgte jeg campus Frederikssund på Heimdalsvej, hvor jeg blev bekræftet i det arbejde og engagement, som lokalt lægges i at sikre gode ungdomsuddannelser. Det er afgørende for Frederikssund at have ungdomsuddannelser lokalt, da det også har betydning for, om de unge bliver boende i området og stifter familie i byen. Og nu kommer der tilmed flere erhvervsuddannelser til Frederikssund. Det kan vi kun være meget glade for og stolte af lokalt.

På trods af, at Frederikssund i den grad har leveret flotte resultater i forhold til at få de unge til at vælge en erhvervsuddannelse, så har vi lang vej igen på landsplan, hvor søgningen til erhvervsuddannelserne stadig er meget lav. Det er et område, som jeg som erhvervsuddannelsesordfører har meget fokus på. For det er vigtigt, at vi får flere til at vælge en erhvervsuddannelse.

Publiceret: 06. April 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt