Der stod Union på det meste af kampen. Men mulighederne var der dog trods alt.

Der stod Union på det meste af kampen. Men mulighederne var der dog trods alt. Foto: Terkel Maack

FIK kom ned på jorden

Efter en fremragende start på årets sæson, blev det lørdag hverdag for FIK

fodbold FIKs start som Danmarksseriehold har været god.

Men at træerne ikke vokser ind i himlen, fik mandskabet for alvor at føle, da de hjemme tabte hele 0-4 til Union.

Det startede med chancer i begge ender fra start, bl.a. var Frederik Sommer tæt på da Lukas Christoffersen spillede en flot bold ind foran bold. Det var dog gæsterne for Union der kom foran efter blot 15 minutter.

Herfra stod der Union på det meste af første halvleg og FIK kunne gå til pausen, glade over kun at være bagud 0-2. Unions andet mål blev scoret på straffespark, begået af Pelle Sørensen der modtog et gult kort i situationen.

FIK om bedre ud til 2. halvleg, men kampen blev lukket 15. minutter inden i 2. halvleg da Union gjorde det til 0-3 efter en omstilling. Herfra døde kampen lidt og FIK spillerne mistede troen på at de kunne vende kampen. Det var da også Union der fik scoret kampens sidste mål i en situation hvor en ellers velspillende Joaquin Martinez ikke så for heldig ud i situationen.

I det hele taget en skidt dag for FIK, der i den kommende weekend skal forsøge at rejse sig hjemme mod Greve IF.

Publiceret 02 September 2019 09:50

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!