Med sejren i Tårnby nåede FIK tre på stribe.

Med sejren i Tårnby nåede FIK tre på stribe. Foto: Terkel Maack

FIK snuppede 3. sejr på stribe

Frederikssund IKs oprykkere hold har fået en flot start på sæsonen. Fredagens modstander AB Tårnby gik på banen som tophold, men forlod den som tabere

fodbold Det var de gul/blå fra Frederikssund, der tidligt satte sig på kampen, da FIK fredag aften gæstede Tårnby Stadion.

Efter to sejre til Frederikssund og med en modstander, der inden opgøret lå nummer 1 i Danmarksserien, var der lagt op til en intens fight.

Og FIK beviste, at det ikke er tilfældigt, at starten på sæsonen har været så god.

FIK dominerende den første halv times spil.

Det blev da også til et par fine FIK chancer hvor de største faldt til først Esajas de La Cour, der blev spillet fri i AB Tårnby feltet men sparkede over.

Tættere på var Mathias Sand da hans hovedstød passerede AB Tårnbys keeper, men netop som alle troede, der var mål, strakte en forsvarsspiller på stregen den lange tå frem frem og fik forhindret en tidlig FIK scoring.

Frem mod slutningen af 1. halvleg kom det fysisk stærke AB Tårnby hold bedre med i kampen, men ingen scoring blev det til, så holdene gik til pause med den stilling det hele var startet med, 0-0.

Højt tempo efter pause

2. halvleg startede med et højt tempo og to hold der virkeligt gik til den.

Der var løse muligheder i begge ender uden den rigtig blev farligt.

Farligt blev det i den grad 15 minutter inden i 2. halvleg, da Pelle Sørensen først måtte tackle og forhindre en stor AB Tårnby chance, hvorefter han over en halv bane spillede Lucas Christoffersen fri. Han satte i fuld fart med AB Tårnby målet, tæt under målet så han en fri Frederik Sommer. Men inden bolden nåede hele vejen ind til Frederik Sommer, kom en AB Tårnby forsvarsspiller til og han kunne næsten ikke undgå at skubbe bolden det sidste stykke ind over stregen til en fortjent FIK føring.

Bagud måtte hjemmeholdet satse offensivt, og specielt i kampens sidste 10 minutter satte AB Tårnby sig op opgøret og lagde en masse lange bolde ind i FIK feltet, hvor specielt den tidlige superliga forsvarsspiller Jonas Troest gyldte godt op, efter han var blevet kastet frem i angrebet.

Men FIK kæmpede og forsvarede deres føring med alt hvad de havde og kunne fortjent holde føringen hjem og sætte 3 point yderligere ind på kontoen.

Næste kamp for FIKerne er på lørdag d. 31. august hvor de hjemme på Kalvøen tager imod Union.

Publiceret 26 August 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!