Nicolai Sylvest og jens Klingmann havde det svræt i deres BMW på Nürburgring. Pressefoto

Nicolai Sylvest og jens Klingmann havde det svræt i deres BMW på Nürburgring. Pressefoto Tim Upietz, Gruppe C

Nicolai Sylvest på podiet på Nürburgring

Lokale Nicolai Sylvest fik en tredjeplads i juniormesterskabet for kørere under 25 år i Tyskland

Sport I den forgangne weekend var Nicolai Sylvest til start i årets femte afdeling af Adac GT Masters. De to løb blev kørt på Nürburgring, der ubetinget hører til en af den 22-årige kørers favoritbaner, og trods besværligheder lykkedes det ham da også at komme på podiet med en tredjeplads i juniormesterskabet.

”Sidste år tog jeg min første pole position i løbsserien på Nürburgring, men mine forventninger var ikke helt så høje, for i Team Molitor Racing Systems vidste vi godt, at det ville blive svært, for den store BMW M6 passer ikke særlig godt til denne bane,” siger den Team Danmark-støttede kører, der atter kørte sammen med Jens Klingmann.

Det var Nicolai Sylvest, der skulle køre den første tidtagning lørdag morgen, og her lykkedes det at placere bilen på en flot sjetteplads i det 31 biler store felt. Samtidig var han mindre end tre tiendedele fra køreren på pole position, hvilket udløste begejstring hos teamet.

”Jeg skulle også starte lørdagens løb. Jeg kom egentlig godt fra start, men for enden af langsiden blev jeg presset lidt ud og mistede desværre en del placeringer, så jeg røg ned på 11. pladsen. Banen er meget svær at overhale på, så det lykkedes ikke at avancere,” siger han.

Der var problemer med løbet. Men ved juniormesterskabet for kørere under 25 år blev det til en tredjeplads til Nicolai Sylvest. Pressefoto

Der var problemer med løbet. Men ved juniormesterskabet for kørere under 25 år blev det til en tredjeplads til Nicolai Sylvest. Pressefoto

En plads frem

Efter det obligatorisk pitstop, som forløb rigtig godt, var teamet nu fremme på tiendepladsen. Jens Klingmann forsatte kampen og det lykkedes ham at holde placeringen og køre BMW’en i mål på denne placering.

”Det var ikke det bedste resultat ud fra den startplacering, vi havde, men før weekenden havde vi i teamet håbet på, at vi kunne slutte i top 10 generelt og måske komme på podiet i juniormesterskabet for kørere under 25 år. Det var lige præcis det resultat, vi fik, for jeg kom på podiet og fik en pokal for en tredjeplads,” siger Nicolai Sylvest.

Udgangspunktet for søndagens løb blev ikke det, man havde håbet. Jens Klingmann kunne ikke få ordentlig varme i dækkene i tidtagningen og måtte tage til takke med 24. bedste tid. Jens lavede en god start i løbet, hvor han fik lavet flere overhalinger i første sving, så han kunne køre ind til det obligatoriske køreskifte på 18. pladsen.

”Da vi skiftede i pitten, fortalte Jens mig, at han havde problemer med at bremse,” siger Nicolai Sylvest.

"Jeg kom ud på banen, og jeg kunne godt mærke, at der var store problemer. Efter et par omgange valgte vi at køre i pit. Det var ikke forsvarligt at fortsætte.”

Pointene fra lørdagens løb betyder, at Nicolai Sylvest og Jens Klingmann indtager tiendepladsen i Adac GT Masters, men der er stadig gode muligheder for at avancere, da der endnu resterer to afdelinger. Næste gang gælder det den tyske Formel 1 bane Hockenheimring i weekenden 13. Til 15. september – et løb, der kan følges live på adac-gt-masters.de.

Publiceret 23 August 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!