De seneste uger er alt gået den rigtige vej. Både for holdkaptajn Mikkel Michelsen og de øvrige Slangerup-kørere.

De seneste uger er alt gået den rigtige vej. Både for holdkaptajn Mikkel Michelsen og de øvrige Slangerup-kørere.

Slangerup direkte i DM-finale

Slutter grundserien på andenpladsen. Nu skal klubben køre om hjemmebanefordelen i finalen

speedway Efter en super spændende match kunne Slangerup Speedway trække sig sejrrigt ud af opgøret mod Region Varde Elitesport på Varde Motor Arena fredag aften.

Der var spænding lige til det sidste, men Slangerup trak altså det længste strå og vandt med 43-40, hvor de samtidig også sikrer sig 2. pladsen i årets Metal Speedway League.

Esbjerg Vikings bliver dermed skubbet ned på en 3. plads, hvor de skal ud at kæmpe for én af de 2 sidste pladser til årets Super Finale.

Slangerup Speedway skal møde Holsted i kampen om hjemmebanefordelen, mens de resterende hold nu skal køre om de 2 sidste pladser.

Finalepladsen er dog ikke det eneste, man kan glæde sig over i den lokale speedwayklub.

Holdets kaptajn Mikkel Michelsen var forhindret i at deltage i løbet fredag.

Lørdag skulle han nemlig efter sidste uges EM-succes køre med i det svenske VM-grand prix, hvor han ligeledes imponerede og kørte sig i semifinalen.

Publiceret 19 August 2019 11:51

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!