Sidste sæsons topscorer Christian Helev er startet i Danmarksserien, som han sluttede i Sjællandsserien. Med mål. Lørdag blev det til to af slagsen mod KFUM

Sidste sæsons topscorer Christian Helev er startet i Danmarksserien, som han sluttede i Sjællandsserien. Med mål. Lørdag blev det til to af slagsen mod KFUM Arkivfoto.

Frederikssund IK vinder igen

To mål af Christian Helev cementerede 3-1-sejr

Lørdag eftermiddag tog FIK hjemme på Kalvøen imod KFUM i sæsonens tredje kamp i DS.

De to første kampe havde efterladt forskellige, men alligevel lovende indtryk – især seneste opgør på udebane i Ishøj, som FIK overbevisende og fuldt fortjent slog med de sikre cifre 3-0.

Gæsterne fra KFUM havde også indledt sæsonen med både godt og skidt – og starten på lørdagens kamp var da også lidt frem og tilbage. En rodet affære, hvor gæsterne havde første reelle forsøg, da et hjørnespark blev headet lige forbi stolpen omkring det 15. minut.

Kort før den halve time kom kampens første scoring: det var hjemmeholdets nye mand, Jonas G. Hansen, som ekspederede Lukas Christoffersens oplæg i mål.

Et mål var lige hvad kampen manglede for at komme rigtig i gang, men desværre sluttede den kort efter for Nicklas Lohals, der småskadet måtte lade sig udskifte med Mathias Sand.

Målet blev desuden startskuddet til en bedre FIK-periode, hvor de fik mere ro på bolden og var mere styrende end i kampens indledning.

Anden halvleg var kun lige begyndt, da KFUM spillede sig igennem på venstrekanten, og inde foran blev den efterfølgende lagt til rette for Asbjørn Wulff, der med et flot skud fik passeret en ellers aldeles velspillende Joaquin ’Krudte’ Martinez i FIK-målet. Så var det 1-1 og lidt forfra for hjemmeholdet.

Men spillet i 2. halvleg var generelt bedre orkestreret, og hang langt bedr sammen for hjemmeholdet, der flere gange appellerede for straffespark uden held.

Dommeren kunne da heller ikke fortsætte med at afværge appellerne, og helt rimeligt fik Frederik Sommer tilkendt et straffe efter en times tid.

Sidste sæsons topscorer Christian Helev fik ansvaret, og gjorde det sikkert til 2-1 for hjemmeholdet.

Samme kombination afgjorde endeligt kampen cirka ti minutter senere, da Frederik Sommer spillede Helev alene med gæsternes målmand, og selvom modstanderne halsede efter, så kunne en solid afslutning i det fjerne målhjørne ikke forhindres af hverken KFUMs forsvar eller målmand.

3-1 til FIK og gæsternes resignerede gradvist, alt imens FIK brugte tiden og bolden fornuftigt – og det gav ikke flere mål.

Tilskuerne kunne således nyde ikke alene, at vejret i løbet af kampen blev bedre og bedre, men også at hjemmeholdets indsats virkede mere og mere sikker.

FIK har derved givet sig selv en imponerende start på Danmarksserien med seks point i de første tre kampe. I en række med ti hold, hvoraf de fire rykker ned – der er det af afgørende betydning med en positiv og opløftende start.

I næste kamp venter AB Tårnby, der har placeret sig på rækkens førsteplads med syv point.

Kampen spilles fredag aften, d. 23. august k. 19.00 på Tårnby Stadion.

Næste hjemmekamp for FIK er lørdag d. 31. august kl. 13.00, hvor Union gæster Kalvøen.

Publiceret 19 August 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!