Rasmus Sørensen i sin Peugeot 208 R2

Rasmus Sørensen i sin Peugeot 208 R2

Lokal dominans i Rally DM

Motorsport De lokale rallykørere fra Viking Auto Sport i Frederikssund er helt fremme i toppen af Danmarksmesterskabet, efter at de første 3 afdelinger er kørt.

Ole R. Frederiksen, Skibby, er sammen med Kristian Poulsen, Risskov og deres Skoda Fabia R5 helt i top efter sejre i alle 3 afdelinger. Ole og Kristian der normalt kører på internationalt niveau ude i Europa, tager de danske løb som træningsløb før krævende afdelinger i VM og EM.

Rasmus Sørensen, Stenløse og Heidi Knudsen, Egtved har kørt deres Peugeot 208 R2 til klassesejre i alle tre afdelinger og det bringer dem op som nr. 3 i Dansk Super Rally mesterskabet.

Sidste lokale mandskab er Jonas Damgaard og Anja Bergholdt fra Stenløse. Deres Toyota Celica GT4 har dog lidt af mekaniske problemer hele foråret og halter noget efter i mesterskabet. Jonas og Anja har dog vist sig som meget hurtige når bare Celicaen virker, så mon ikke vi vil se nogle topplaceringer i efterårets tre afdelinger.

CV

Publiceret 11 July 2019 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!