Med sejren er det nu reelt kun Stenløse, der kan true FIK's oprykning til Danmarksserien. Og med fire kampe tilbage er forspringet på seks point.

Med sejren er det nu reelt kun Stenløse, der kan true FIK's oprykning til Danmarksserien. Og med fire kampe tilbage er forspringet på seks point. Foto: Terkel Maack

FIK konsoliderer førsteplads med storsejr

Har seks point ned til nærmeste forfølgere

Lørdag eftermiddag havde FIK indbudt en række af klubbens ungdomshold til træning sammen med udvalgte spillere fra klubbens Sjællandsseriehold – og det resulterede i, at mere end 50 børn samt en stor mængde forældre havde fundet vej til Kalvøen, som symbolsk nærmest var badet i solskin.

Både børn og forældre kunne her – udover et træningspas i det gode vejr og muligheden for at vise sig frem for klubbens bedste spillere og trænere – også følge FIKs kamp for at komme nærmere oprykning til Danmarksserien.

Gæsterne på Frederikssund stadion denne eftermiddag var Liria FK, der var placeret på tredjepladsen inden kampen. En sejr til Liria FK ville derfor for alvor samle feltet i toppen af rækken, men sådan kom det ingenlunde til at gå.

For selvom Liria startede bedst og skabte et par farlige muligheder i kampens indledning, så var det hjemmeholdet, der åbnede scoringen. Efter knap en halv time blev Christian Helev sendt alene med Lirias målmand, som han sikkert fik afdriblet, hvorefter han sendte bolden i det åbne mål.

Frederik Sommer nåede også at ramme træværket på et langskud mod halvlegens afslutning, men ellers truede FIK ikke voldsomt gæsternes mål, ligesom Liria FK også fik sværere og sværere ved at bringe hjemmeholdets dygtige forsvar ud af fatning i løbet af første halvleg.

Chance- og målrig

Men hvor første halvleg ikke var hverken vanvittig velspillet eller underholdende, så skulle 2. halvleg vise sig at blive både underholdende og i den grad mere chance- og målrig end første.

Allerede seks minutter efter pausen slog Nicklas Lohals et vidunderligt indlæg fra højresiden, som Christian Helev steg til vejrs og headede i mål. Det var hverken dårligt af målmanden eller forsvaret – bare voldsomt præcist og veltimet af FIK.

Liria forsøgte faktisk umiddelbart at fortsætte med at presse og skabe muligheder, men hver gang var det som om, at FIK langt lettere end gæsterne fik udbytte af deres anstrengelser.

Debutant hos hjemmeholdet, Lukas Christoffersen, blev sendt på banen kort efter 2-0-scoringen, og det skulle vise sig, at han også havde et par godbidder med til publikum.

For to gange inden for kampens sidste 20 minutter fik Rasmus Johansson sat debutanten op til scoring, og i begge tilfælde var der ingen tøven. Det blev 3-0 efter 73 minutter, og ti minutter før tid blev Lukas så dobbelt målscorer med målet til 4-0 i sin første kamp for FIK. Trods den flotte start for den unge angriber havde Christian Helev dog leveret nok til at sikre sig titlen som kampens bedste spiller, men der var generelt flere gode præstationer blandt FIK-spillerne.

Der resterer fire kampe, og Frederikssund har skubbet sig så langt foran Albertslund IF og Liria FK, at det reelt set nu kun er et spørgsmål om første- og andenpladsen, hvor FIK fortsat indtager førstepladsen med et 6-points forspring ned til Stenløse BK.

FIKs næste kamp er på udebane mod netop Albertslund IF, og i den omvendte kamp tilbage i efteråret sejrede Frederikssund med 2-1 på hjemmebane.

Albertslund IF spillede også selv lørdag, men fik lidt skuffende blot 2-2 mod Farum.

Kampen mellem Albertslund IF og Frederikssund IK spilles på lørdag d. 18. maj kl. 13.30 på Albertslund stadion.

Publiceret 13 May 2019 09:30

SENESTE TV