Cheerleaders vandt sølv

Det er ikke kun rå muskelkraft, hurtighed og touch-downs, der er på spil, når Frederikssund Oaks viser sig frem.

Også rytme og akrobatik er vigtige elementer.

For dét er nemlig nogle af hjørnestenene, når holdets cheerleaders er på. Og de er nogle af landets bedste.

Det blev bevist igen lørdag, hvor DM i Cheerleading blev afviklet i Odense.

Juniorholdet Blackbirds, som i Februar vandt kommunens idrætspris, sikrede sig således sølv, efter en fejlfri rutine, der fik masser af roser med på vejen..

Med i Odense var også klubbens begynderhold Nightingales, der kun har været igang siden august 2018, så det var derfor deres allerførste opvisning.

Holdet der består af 17 piger i alderen 8-11 år var noget spændte inden de, deres headcoach og de 4 hjælpetrænere skulle på gulvet.

Pigerne klarede det så utrolig flot og der var både stolte trænere og forældre efterfølgende til at lykønske pigerne med deres første opvisng ved DM.

De fik som alle andre opvisningshold en fin erindrings guldmedalje med hjem.

"En utrolig vellykket dag for Oaks Cheerleaders. Begge vores hold gjorde det så flot på gulvet, og det betyder utrolig meget for os, når vores udøvere nyder det og får succes med det de laver. Vi er meget taknemmelige for den massive opbakning samt støtte vi får fra både forældrene og resten af klubben" fortæller Cheerleaderansvarlig i Frederikssund Oaks Lena Skovgaard

Har man lyst til at se mere til pigerne, og blandt andet se et uddrag af deres DM rutine, så optræder de på Sillebroen fredag d. 5 April kl. 19.00. pressemeddelelse

Publiceret 26 March 2019 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?