Skrabekalender: Vidste du det om julen

Husk at deltage i Lokalavisens kalender-konkurrence – og bliv lidt klogere på julens traditioner.

I Polen er det ikke usædvanligt at have edderkopper eller edderkoppespind som juletræsdekorationer. Det er fordi, en edderkop - ifølge legenden- byggede et tæppe af edderkoppespind til Jesusbarnet. Polakkerne anser edderkopper som symboler for godhed og velstand i juletiden.

Husk at skrabe dagens låge via dette link:

Publiceret 16 December 2018 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.