Haldor Topsøes Vice president Marty Piewtz stod for lodtrækningen forud for kampen. Foto: 1st Down Photo

Haldor Topsøes Vice president Marty Piewtz stod for lodtrækningen forud for kampen. Foto: 1st Down Photo

Topholdet væltede egene

For øjnene af 300 tilskuere tabte Frederikssund Oaks tabte til aarhus Tigers

frederikssund På en solbeskinnet pinse søndag, blev Frederikssund Oaks natinalliga hold sat på en hård prøve mod det ubesejrede tophold fra Aarhus, som mødte op med et stærkt besat hold og flere amerikanske imports og spillere fra det danske landshold. Wr “82” Mikkel Brøndum Svendsen som har spillet i Oaks helt fra ungdoms årene, blev fejret inden kampen med kamp nr. 100 i Oaks senior trøjen, 250. 300 tilskuere var klar til fest på sidelinien, store amerikanerbiler og aktivitet i boden var alt sammen med til at sætte en høj stemning på SmartGuard Field. Kampen blev som ventet en stor udfordring for oprykkerne fra Frederikssund, som hurtigt kom bagud med tre scoringer med dybe kast fra Aarhus Tigers. Dette fjernede dog ikke modet fra Frederikssund Oaks, som trods denne kolde dukkert i starten af kampen, kæmpede sig ind i matchen igen, og levererede flere flotte spil og præstationer. Resultatet blev en nederlag til Oaks på 35-0, hvilket betyder at Oaks nu er på 1-3 i statistikken for de første fire kampe. Næste weekend drager holdet til Valby, hvor Copenhagen Tomerhawks venter. Tomerhawks er på 0-4, så det er en rigtig vigtig kamp for at komme til play-offs der venter Frederikssund Oaks. Som altid håber holdet på stor opbakning fra medrejsende tilskuere.

Publiceret 22 May 2018 11:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?