Sådan så det ud, da Oaks i den forgangne weekend sikrede sig sejren over sidste års søvvindere. Lørdag går turen til Aalborg. Foto: 1st Down Photo

Sådan så det ud, da Oaks i den forgangne weekend sikrede sig sejren over sidste års søvvindere. Lørdag går turen til Aalborg. Foto: 1st Down Photo

Lørdag:

Oaks jagter sejr nr. to

Frederikssund Oaks stod for sidste rundes største overraskelse, da de vandt over Søllerød Gold Diggers, og lørdag skal de jagte endnu en af slagsen, når de besøger AaB 89ers.

Oprykkerne Frederikssund Oaks blev spået en hård kamp for at blive i National Ligaen i år, da sæsonen gik i gang, men med en sejr over Søllerød Gold Diggers – sidste års finalister – er holdet fulde af selvtillid. Den selvtillid skal bruges til at bygge videre på jagten på slutspillet, når Oaks gæster AaB 89ers. 89ers er pudsigt nok det andet hold, der har mødt Gold Diggers i denne sæson, og i Søllerød blev det til en 89ers-sejr, og da hjemmeholdet tabte den første kamp i sæsonen til Aarhus Tigers, er det to hold, der begge er 1-1 i denne sæson. Hjemmeholdet 89ers må være favoritter i kampen på grund af hjemmebanen og deres status som etableret hold i National Ligaen, men Oaks har været kendetegnet ved hård fight i holdets to første kampe i ligaen i år, og de lægger sig ikke ned uden kamp. Aalborgenserne har været gode til at flytte bolden gennem luften, og det kunne de godt ende med at have succes med mod Oaks på lørdag. Hvor Oaks forsvar gjorde det godt mod Gold Diggers, var det særligt mod løbet, Frederikssund-holdet var stærke, men lidt flere grebne bolde for Søllerøds angreb kunne let have givet kampen et andet udfald. Vender vi rundt på forsvar og angreb for de to hold, kommer AaB på en svær opgave med at holde styr på Oaks angreb og quarterback Jonas Jørgensen. Jørgensen har vist sig at være meget svær at få ned og har vist stor kreativitet med bolden i hånden, og solidt spil af Oaks receivere i deres seneste kamp gjorde en verden til forskel i forhold til Oaks første kamp i sæsonen. Det var nemlig først i holdet anden kamp i National Ligaen, at holdet fik completed et kast, men det skete så også allerede på holdets andet spil fra scrimmage i kampen mod Gold Diggers. 89ers forsvar er et meget hurtigt og atletisk et af slagsen, da man har blandet kortene og flere spillere har skiftet position i løbet af offseason. Eksempelvis spiller Jens Eg nu på den defensive linje, hvor han spillede linebacker sidste år. Det kan sætte 89ers i en gunstig position, når de skal dække op for Oaks angreb, der gerne vil forvirre forsvaret og sende spillere i forskellige retninger, men det kræver også disciplin, og den matchup bliver spændende at holde øje med. pressemeddelelse

Publiceret 04 May 2018 10:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.