Oaks kunne juble efter sejren. Foto: 1 Down Photo

Oaks kunne juble efter sejren. Foto: 1 Down Photo

Første hjemmekamp i National-ligaen:

Oaks besejrede sølvvindere

200 tilskuere så Oaks vinde jævnbyrdigt opgør over Søllerød Gold Diggers

Frederiksund Oaks talentfulde football-drenge tog fredag mod sidste års sølvvindere, Søllerød Gold Diggers, i deres første hjemmekamp i National Ligaen – et hold, Oaks aldrig har slået.

Der var derfor store forventninger til kampen, og de små 200 fremmødte fans blev ikke skuffet.

Gold Diggers havde overraskende tabt deres førte kamp, hjemme, mod Aab 89'ers, så der var ingen tvivl om, at Gold Diggers' plan var at ”rette op på den fejl” i kampen mod Oaks! De løb dog ind i et usædvanligt velforberedt og veldisciplineret hjemmehold.

Oaks offense starter hurtigt på jorden, men stoppes 16 yards fra End Zone hvorefter Oaks' forsvar starter med en ”three -and-out”, og Gold Diggers måtte punte. Herefter scorede Oaks først et Field Goal til 3-0 og senere i første quarter et Touch Down til 9-0, begge sat ind af Patrick ”Homie” Tambour, dog med Troy Porter Jr. som medhjælper det sidste stykke ind over Goal Line..

Kampen gik nu over i defensivt meget stærk fase, hvor begge hold var ”vågne ved lågen” og ikke lod modstanderen score. Første sidst i 3. quarter fik Gold Diggers kronet en flot og lang angrebsserie med et kastet Touch Down og med ekstra point stod den nu 9-7.

Kampen var igen helt åben, særligt fordi Oaks' angreb ikke rigtigt kunne finde hullerne i Gold Diggers forsvar. Og derfor var det også velfortjent, at det var Oaks' forsvar, der afgjorde kampen, idet Sebastian Ploug sackede Gold Diggers' Quarterback og samtidigt fik revet bolden ud af hænderne på ham. Christian Casper Ketelsen var vågen, samlede bolden op og løb de små 50 yards tilbage til Touch Down. Og med ekstra point var Oaks nu foran 16-7, hvilket betød at Gold Diggers skulle score to gange for at vinde. Og det forhindrede Oaks' forsvar også på fornemmeste vis.

Nu skulle Oaks blot have én første down, for at kunne lade klokken løbe ud, og det sikrede altid stærkt spillende Simon Hoeg med at power run op igennem midten.

Herefter kunne Oaks tage et par så kaldte ”knæ”, og jublen kunne endelig bryde løs. Oaks havde for første gang nogensinde slået Søllerød Gold Diggers.

Søndag fulgte Oaks U16 så op med at lammetæve et Copenhagen Towers hold, der dog var noget afbudsramt, 70-20

Næste hjemmekamp i National Ligaen er den 20. maj kl. 14.00 på SmartGuard Field, Kornevænget 4, hvor Oaks tager imod Aarhus Tigers.

pressemeddelelse

Oaks scorer på Touch Down. Foto: 1 Down Photo

Oaks scorer på Touch Down. Foto: 1 Down Photo

Publiceret 30 April 2018 09:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.