Oaks kunne juble efter sejren. Foto: 1 Down Photo

Oaks kunne juble efter sejren. Foto: 1 Down Photo

Første hjemmekamp i National-ligaen:

Oaks besejrede sølvvindere

200 tilskuere så Oaks vinde jævnbyrdigt opgør over Søllerød Gold Diggers

Frederiksund Oaks talentfulde football-drenge tog fredag mod sidste års sølvvindere, Søllerød Gold Diggers, i deres første hjemmekamp i National Ligaen – et hold, Oaks aldrig har slået.

Der var derfor store forventninger til kampen, og de små 200 fremmødte fans blev ikke skuffet.

Gold Diggers havde overraskende tabt deres førte kamp, hjemme, mod Aab 89'ers, så der var ingen tvivl om, at Gold Diggers' plan var at ”rette op på den fejl” i kampen mod Oaks! De løb dog ind i et usædvanligt velforberedt og veldisciplineret hjemmehold.

Oaks offense starter hurtigt på jorden, men stoppes 16 yards fra End Zone hvorefter Oaks' forsvar starter med en ”three -and-out”, og Gold Diggers måtte punte. Herefter scorede Oaks først et Field Goal til 3-0 og senere i første quarter et Touch Down til 9-0, begge sat ind af Patrick ”Homie” Tambour, dog med Troy Porter Jr. som medhjælper det sidste stykke ind over Goal Line..

Kampen gik nu over i defensivt meget stærk fase, hvor begge hold var ”vågne ved lågen” og ikke lod modstanderen score. Første sidst i 3. quarter fik Gold Diggers kronet en flot og lang angrebsserie med et kastet Touch Down og med ekstra point stod den nu 9-7.

Kampen var igen helt åben, særligt fordi Oaks' angreb ikke rigtigt kunne finde hullerne i Gold Diggers forsvar. Og derfor var det også velfortjent, at det var Oaks' forsvar, der afgjorde kampen, idet Sebastian Ploug sackede Gold Diggers' Quarterback og samtidigt fik revet bolden ud af hænderne på ham. Christian Casper Ketelsen var vågen, samlede bolden op og løb de små 50 yards tilbage til Touch Down. Og med ekstra point var Oaks nu foran 16-7, hvilket betød at Gold Diggers skulle score to gange for at vinde. Og det forhindrede Oaks' forsvar også på fornemmeste vis.

Nu skulle Oaks blot have én første down, for at kunne lade klokken løbe ud, og det sikrede altid stærkt spillende Simon Hoeg med at power run op igennem midten.

Herefter kunne Oaks tage et par så kaldte ”knæ”, og jublen kunne endelig bryde løs. Oaks havde for første gang nogensinde slået Søllerød Gold Diggers.

Søndag fulgte Oaks U16 så op med at lammetæve et Copenhagen Towers hold, der dog var noget afbudsramt, 70-20

Næste hjemmekamp i National Ligaen er den 20. maj kl. 14.00 på SmartGuard Field, Kornevænget 4, hvor Oaks tager imod Aarhus Tigers.

pressemeddelelse

Oaks scorer på Touch Down. Foto: 1 Down Photo

Oaks scorer på Touch Down. Foto: 1 Down Photo

Publiceret 30 April 2018 09:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.