Sport:

Fodbolddrenge fik guld

Af
Af Thomas Svingfors Olesen

Søndag blev der spillet om 1.-4. plads i 8 mands senior fodbold i Borup. Her deltog Frederikssund IK med et hold bestående af 10 mand, hvoraf de fleste var i årgang 98.
På en brandvarm dag og med et hold som i forvejen var undertippet (flere af spillerne havde været til mange studenterfester) gjorde Frederikssund sig godt bemærket allerede fra første dommerfløjt i Semifinalen.
Her udspillede der sig en gyser af rang. Kort før sidste dommerfløjt udlignede Frederikssunds modstandere til 2-2.
Straffesparkskonkurrence var uundgåeligt. Her måtte holdene igennem 9 spark, før der kunne findes en vinder. Sidste spark redede Frederikssunds målmand Michael La Cour Hacke, som umiddelbart efter eksekverede Frederikssunds sidste spark, som han selv satte sikkert ind. Finalen var en realitet.
Finalen blev ikke lige så spændende, for Frederikssund viste hvorfor “Sundet” var kommet så langt. Friheden fra Hvidovre blev godt og grundigt sat på plads i overlegen stil.
Anfører Frederik Nordbø Vestergaard tog sig af 1. mål ved et klart straffe.
Nicolai Grøngaard Kristensen gjorde det til 2.0 i 2. halvleg.
Fuldt med ubegrundet optimisme kæmpede “Friheden” hård i de døende minutter, men hvor alt kan ske.
Casper Svingfors Olesen slukkede “Friheden” forhåbninger, med et frækt lop over deres målmand, som i den grad var kommet på en alvorlig skovtur. Dette til 3.0 med få minutter igen.
“Friheden” fik fri og Frederikssund IK tog guldet med til Frederikssund i en overraskende god præstation. Kampens egen valgte spiller hos Frederikssund IK blev Oskar Emil (Rønnow) Wluka, som stod hans livs kamp som målmand. I finalen tog han 3 skud som på normale dage var gået ind.
Flot af Frederikssund IK, som nu kan vælge at rykke op i mesterrækken.

Publiceret 19 June 2017 00:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.