HK 73's herrer kom et skridt nærmere en play-off kamp om oprykning efter søndagens sejr over KFUM. (Foto: Ove Dyrstrøm)

HK 73's herrer kom et skridt nærmere en play-off kamp om oprykning efter søndagens sejr over KFUM. (Foto: Ove Dyrstrøm)

HK 73 nærmere en oprykning

Efter 26-19 sejr over KFUM indtager de nu 2.pladsen, der skal spille play-off kampe om oprykning

Af
Ove Dyrstrøm

HÅNDBOLD. I Kvalifikationsrækken er HK 73 pludselig avanceret til rækkens 2.plads, som giver ret til play-off kampe om oprykning til 3.division. Det skyldes at senest Ydun og Føroyar har trukket deres hold, derfor bliver deres resultater nulstillet, hvilket nu betyder, at HK 73 passerer Team Arresø i tabellen og rykker op på 2.pladsen.
”Vi er da glade for at ligge på 2.pladsen, men for håndbolden er det et sygdomstegn, at tre hold er nød til at trække sig ud af en Kvalifikationsrække, fordi de ikke kan stille hold. Det er en trist udvikling, for vi vil jo gerne spille kampe”, fortæller HK 73’s træner Jan Gudnitz.
Derfor kom søndagens resultat med en 26-19 sejr over KFUM på det helt rette tidspunkt, idet HK 73 nu er ét point foran Team Arresø inden de tre sidste kampe. Det lignede dog et tæt opgør i 1.halvleg med skiftene føringer til de to hold. De fulgtes ad til 5-5 midt i halvlegen, hos hjemmeholdet viste Rasmus Fledelius og Mads Damgaard stor skarphed i deres afslutninger, så HK 73 kom foran 8-6, men KFUM svarede igen med tre mål på stribe til 8-9, inden holdene kunne gå til pause med 12-12 på måltavlen.
Efter pausen fik HK 73 en rigtig god start. Forsvaret med Jesper Olsen i det centrale fik lukket godt af, og så kom de vigtige redninger fra målmand Mikkel Vittrup også. I angrebet bombede Fledelius og Damgaard fortsat løs, hvor også Nicklas Severin bød godt ind med både scoringer og indspil til stregen. Efter ti minutter havde HK 73 trukket fra til 16-13, og da Mads Damgaard midt i halvlegen øgede til 21-15, så var københavnerne stækkede. Denne gang havde de ikke kræfter til at komme tilbage i kampen, og så kunne frederikssunderne slutte kampen af med rigtig god håndbold og en sikker sejr på 26-19.
”Vi spillede en jævn 1.halvleg med både gode og dårlige perioder. Til gengæld spillede vi en fin 2.halvleg med godt og disciplineret forsvarsspil, hvor vi straffede dem, fordi vi havde en bedre bredde og hele tiden kunne sætte nye friske folk ind. Alle var med til at ligge tryk på deres forsvar, så jeg var godt tilfreds”, sagde Jan Gudnitz efter kampen. HK 73’s næste kamp bliver d.11. marts kl.14.30 mod Team København i Ryparkhallen.
Kvalifikationsrækken. Herrer: HK 73 Fr.sund – KFUM 26-19 (12-12). HK 73: Rasmus Fledelius 8, Mads Damgaard 7, Nicklas Severin 5, Mads Krogh 2, Jesper Olsen 2, Martin Thorsen 1, Martin Hansen 1. Udvisninger: HK 73 Fr.sund 3, KFUM 2. Tilskuere 80.

 

Publiceret 27 February 2017 08:00

SENESTE TV