HK 73's herrer kom et skridt nærmere en play-off kamp om oprykning efter søndagens sejr over KFUM. (Foto: Ove Dyrstrøm)

HK 73's herrer kom et skridt nærmere en play-off kamp om oprykning efter søndagens sejr over KFUM. (Foto: Ove Dyrstrøm)

HK 73 nærmere en oprykning

Efter 26-19 sejr over KFUM indtager de nu 2.pladsen, der skal spille play-off kampe om oprykning

Af
Ove Dyrstrøm

HÅNDBOLD. I Kvalifikationsrækken er HK 73 pludselig avanceret til rækkens 2.plads, som giver ret til play-off kampe om oprykning til 3.division. Det skyldes at senest Ydun og Føroyar har trukket deres hold, derfor bliver deres resultater nulstillet, hvilket nu betyder, at HK 73 passerer Team Arresø i tabellen og rykker op på 2.pladsen.
”Vi er da glade for at ligge på 2.pladsen, men for håndbolden er det et sygdomstegn, at tre hold er nød til at trække sig ud af en Kvalifikationsrække, fordi de ikke kan stille hold. Det er en trist udvikling, for vi vil jo gerne spille kampe”, fortæller HK 73’s træner Jan Gudnitz.
Derfor kom søndagens resultat med en 26-19 sejr over KFUM på det helt rette tidspunkt, idet HK 73 nu er ét point foran Team Arresø inden de tre sidste kampe. Det lignede dog et tæt opgør i 1.halvleg med skiftene føringer til de to hold. De fulgtes ad til 5-5 midt i halvlegen, hos hjemmeholdet viste Rasmus Fledelius og Mads Damgaard stor skarphed i deres afslutninger, så HK 73 kom foran 8-6, men KFUM svarede igen med tre mål på stribe til 8-9, inden holdene kunne gå til pause med 12-12 på måltavlen.
Efter pausen fik HK 73 en rigtig god start. Forsvaret med Jesper Olsen i det centrale fik lukket godt af, og så kom de vigtige redninger fra målmand Mikkel Vittrup også. I angrebet bombede Fledelius og Damgaard fortsat løs, hvor også Nicklas Severin bød godt ind med både scoringer og indspil til stregen. Efter ti minutter havde HK 73 trukket fra til 16-13, og da Mads Damgaard midt i halvlegen øgede til 21-15, så var københavnerne stækkede. Denne gang havde de ikke kræfter til at komme tilbage i kampen, og så kunne frederikssunderne slutte kampen af med rigtig god håndbold og en sikker sejr på 26-19.
”Vi spillede en jævn 1.halvleg med både gode og dårlige perioder. Til gengæld spillede vi en fin 2.halvleg med godt og disciplineret forsvarsspil, hvor vi straffede dem, fordi vi havde en bedre bredde og hele tiden kunne sætte nye friske folk ind. Alle var med til at ligge tryk på deres forsvar, så jeg var godt tilfreds”, sagde Jan Gudnitz efter kampen. HK 73’s næste kamp bliver d.11. marts kl.14.30 mod Team København i Ryparkhallen.
Kvalifikationsrækken. Herrer: HK 73 Fr.sund – KFUM 26-19 (12-12). HK 73: Rasmus Fledelius 8, Mads Damgaard 7, Nicklas Severin 5, Mads Krogh 2, Jesper Olsen 2, Martin Thorsen 1, Martin Hansen 1. Udvisninger: HK 73 Fr.sund 3, KFUM 2. Tilskuere 80.

 

Publiceret 27 February 2017 08:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.