HK 73's damer var tæt på point i søndagens kamp mod Allerød, men de tabte kampen 21-22. (Foto: Ove Dyrstrøm)

HK 73's damer var tæt på point i søndagens kamp mod Allerød, men de tabte kampen 21-22. (Foto: Ove Dyrstrøm)

HK 73-damers slutspurt kom for sent

Måtte i stedet indkassere et smalt nederlag på 21-22 til Allerød

Af
Ove Dyrstrøm

HÅNDBOLD. HK 73 kunne med en sejr komme et stort skridt nærmere en redning i Kvalifikationsrækken, da de i søndags havde besøg af Allerød i Frederikssundhallen. Det var dog småt med målscoringerne i starten af kampen, hvilket skyldtes to stærke forsvar, og i særdeleshed to stærke keepere, hvor af HK73’s Helle Hansen lagde ud med adskillige redninger. Holdene fulgtes ad til midt i halvlegen, hvor HK 73 førte med 6-5, men i resten af halvlegen kneb det med skarpheden hos hjemmeholdet, og så kunne Allerød med fem scoringer i træk bringe sig foran med 6-10, inden Lone Moesgaard i halvlegens sidste minut fik reduceret til pausestillingen 8-11.
Det så ellers ganske lovende ud for hjemmeholdet i starten af 2.halvleg, hvor de fik reduceret til 13-14, men atter rendte de ind i en periode, hvor de havde svært ved at få scoret, og så kunne Allerød atter udbygge deres føring til 15-20 midtvejs i halvlegen. HK 73 forsøgte sig med dobbelt mandsopdækning, men tre udvisninger i denne halvleg gjorde det ikke nemmere. Det var først i kampens sidste fase, at HK 73 igen kunne hale ind på Allerød. Det lignede et muligt point, da Simone Fehlhaber i sidste minut fik reduceret til 21-22, og HK 73 havde også bolden i egne hænder de sidste 20 sekunder, men det lykkedes ikke, at få lavet den udlignende scoring inden slutsignalet.
”Vi spillede desværre ikke op til vores bedste, og savnede lidt gejst og optimisme, men vi har heller ikke kunne træne optimalt i den seneste tid. Vi manglede skarphed i afslutningerne i nogle perioder, og det var først til sidst, at vi vågnede lidt op, men det var lige sent nok”, sagde HK 73’s træner Jens Blankschön efter kampen. I næste weekend skulle HK 73 havde mødt NH på Bornholm, men her har de meldt fra, da det har været umuligt at stille hold til denne langtur.
Kvalifikationsrækken. Damer: HK 73 Fr.sund – Allerød HK 21-22 (8-11). HK 73: Lone Moesgaard 5, Nathalie Thomsen 4, Christine Thoning 3, Emilie Fehlhaber 3, Suzan Buus 3, Simoni Broni 2, Simone Fehlhaber 1. Udvisninger: HK 73 Fr.sund 4, Allerød 1. Tilskuere 80.

Publiceret 27 February 2017 08:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.