Forhåbentlig kan FC Fjordbolds spillere juble igen, når det i den kommende weekend gælder DM Final Four i Gentofte. (Foto: Ove Dyrstrøm)

Forhåbentlig kan FC Fjordbolds spillere juble igen, når det i den kommende weekend gælder DM Final Four i Gentofte. (Foto: Ove Dyrstrøm)

FC Fjordbold klar til weekendens DM Final Four

Vandt "generalprøven" i DM-hallen i Gentofte med 6-0 over SBV 09

Af
Ove Dyrstrøm

FUTSAL. Forrige weekend blev det afgjort, at FC Fjordbold havde nået sæsonens store mål ved at kvalificere sig til årets Final Four. I den 14. og sidste spillerunde i Liga Øst i lørdags skulle det så afgøres, om FC Fjordbold kom afsted som nummer et eller to, da København Futsal tidligere på dagen havde vundet deres sidste kamp. Derfor var missionen klar for FC Fjordbold, det krævede en sejr, for at kunne slutte på 1.pladsen i Liga Øst. 
Kampen var mod rækkens nummer fire, SBV 09, og at kampen blev spillet i Gentofte Stadion Hal, hvilket gav FC Fjordbold en unik mulighed, for at finde sig godt til rette i den kommende weekends DM-hal.
Kampen blev aldrig det store drama, for FC Fjordbold leverede et rigtig godt og stabilt spil, hvilket lover godt for den kommende weekend. FC Fjordbold vandt kampen hele 6-0, efter en 4-0 føring ved pausen, hvor Marco Aurelio havde scoret tre gange og Lars Bonde en enkelt. I 2.halvleg scorede Lars Bonde igen ligesom Pelle Sørensen også kom på tavlen.
Dermed sluttede FC Fjordbold som nr. 1 i Liga Øst, og de spiller DM-semifinale på lørdag kl.15.30 mod nummer to fra Liga Vest – som blev Lystrup Futsal. Et hold som FC Fjordbold spillede træningskamp mod op til sæsonstarten, hvor det blev til et nederlag, så der er revanche i luften.
”FC Fjordbold går ind til Final Four med en stor tro på tingene. Vi ved, at vi kan slå alle modstandere, men at vi samtidig også kan tabe til dem, hvis vi ikke rammer topniveauet. Så det bliver en intens weekend, når guldet skal fordeles”, siger træner Martin Hilstrup.
Der er placeringskampe lørdag. Slår FC Fjordbold Lystrup skal der spilles finale søndag kl. 15.00, og skulle det blive til et nederlag, så er der kamp om bronzemedaljerne søndag kl.12.00.
FC Fjordbold håber at se rigtig mange frederikssundere i Gentofte Stadion Hal, så der kan skabes en lige så flot kulisse, som det lykkedes i Roskilde for to år siden.
Liga Øst: FC Fjordbold – SBV 09 6-0 (4-0). FC Fjordbold: Marco Aurelio 3, Lars Bonde 2, Pelle Sørensen 1.

Publiceret 27 February 2017 08:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.