De gule/blå stribede fra FIK spillede i lørdags test mod B 93 på Østerbro, hvor de måtte indkassere et 1-0 nederlag efter en tæt kamp. (Foto: Ove Dyrstrøm)

De gule/blå stribede fra FIK spillede i lørdags test mod B 93 på Østerbro, hvor de måtte indkassere et 1-0 nederlag efter en tæt kamp. (Foto: Ove Dyrstrøm)

Afbudssvækket FIK-mandskab tabte

Efter et jævnbyrdigt opgør vandt B93’s københavnsseriehold en smal 1-0 sejr

Af
Ove Dyrstrøm

FODBOLD. Til lørdagens testkamp mellem Frederikssund IK fra Sjællandsserien og B93 fra Københavnsserien, der var frederikssunderne ramt af en række afbud grundet, ferie, futsal og sygdom. Derfor var det en styrke, at man kunne låne den tidligere AB anfører og nuværende spiller fra Græsrødderne - Klaus Lykke - til holdet.
FIK startede rigtigt godt og var i starten dominerende, det gav også et par gode muligheder, hvor bl.a. Emil Sørensen var tæt på efter oplæg fra Emil Mousing. Som halvlegen skred frem kom B93 mere på bolden, og de kom også foran1-0, da de opfangede en FIK-clearing, der blev omsat til et nemt føringsmål. 
I 2.halvleg kom FIK igen rigtig godt tilbage, de var toneangivende og kom frem til flere gode muligheder. Tættest på udligningen kom FIK midt i halvlegen, da Emil Sørensen slap alene igennem, men hvor en B93-forsvarer trak nødbremsen og stoppede angriberen. Det var dog på forhånd aftalt, at en udvist spiller kunne erstattes, så da FIK ikke scorede på det efterfølgende frispark, så slap B93 billigt fra den farlige situation.
FIK havde derefter en række halve chancer, som ikke blev udnyttet. I de sidste minutter jagtede de udligningen ved at kaste forsvareren Adam Kielsgaard frem i angrebet, og det var tæt på at give bonus, da FIK anføreren headede hurtige Oliver Juul fri, men B93-keeperen kom ud og fik blokeret afslutningen. Kampen endte derfor 1-0 til B93, som var det bedste hold i 1. halvleg, mens FIK kan ærgre sig over, at de ikke udnyttede deres momentum i 2.halvleg til en udligning. 
Næste FIK testkamp spilles på lørdag kl.10.15 hjemme på Kalvøen, hvor Odsherred kommer på besøg. FIK stillede med følgende trup mod B93:
Jacob Jansø Nielsen, Christoffer Haagh, Adam Kielsgaard, Daniel Randsted, Emil Mousing Hansen, Emil Duro Sørensen, Kasper Bjerkan, Mathias Vinter Sørensen, Oliver Juul Hansen, Oliver Weiland, Rasmus Christensen, Stephan Traore, Jonas Hauerberg Iversen, Klaus Lykke.

Publiceret 27 February 2017 08:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.