De gule/blå stribede fra FIK spillede i lørdags test mod B 93 på Østerbro, hvor de måtte indkassere et 1-0 nederlag efter en tæt kamp. (Foto: Ove Dyrstrøm)

De gule/blå stribede fra FIK spillede i lørdags test mod B 93 på Østerbro, hvor de måtte indkassere et 1-0 nederlag efter en tæt kamp. (Foto: Ove Dyrstrøm)

Afbudssvækket FIK-mandskab tabte

Efter et jævnbyrdigt opgør vandt B93’s københavnsseriehold en smal 1-0 sejr

Af
Ove Dyrstrøm

FODBOLD. Til lørdagens testkamp mellem Frederikssund IK fra Sjællandsserien og B93 fra Københavnsserien, der var frederikssunderne ramt af en række afbud grundet, ferie, futsal og sygdom. Derfor var det en styrke, at man kunne låne den tidligere AB anfører og nuværende spiller fra Græsrødderne - Klaus Lykke - til holdet.
FIK startede rigtigt godt og var i starten dominerende, det gav også et par gode muligheder, hvor bl.a. Emil Sørensen var tæt på efter oplæg fra Emil Mousing. Som halvlegen skred frem kom B93 mere på bolden, og de kom også foran1-0, da de opfangede en FIK-clearing, der blev omsat til et nemt føringsmål. 
I 2.halvleg kom FIK igen rigtig godt tilbage, de var toneangivende og kom frem til flere gode muligheder. Tættest på udligningen kom FIK midt i halvlegen, da Emil Sørensen slap alene igennem, men hvor en B93-forsvarer trak nødbremsen og stoppede angriberen. Det var dog på forhånd aftalt, at en udvist spiller kunne erstattes, så da FIK ikke scorede på det efterfølgende frispark, så slap B93 billigt fra den farlige situation.
FIK havde derefter en række halve chancer, som ikke blev udnyttet. I de sidste minutter jagtede de udligningen ved at kaste forsvareren Adam Kielsgaard frem i angrebet, og det var tæt på at give bonus, da FIK anføreren headede hurtige Oliver Juul fri, men B93-keeperen kom ud og fik blokeret afslutningen. Kampen endte derfor 1-0 til B93, som var det bedste hold i 1. halvleg, mens FIK kan ærgre sig over, at de ikke udnyttede deres momentum i 2.halvleg til en udligning. 
Næste FIK testkamp spilles på lørdag kl.10.15 hjemme på Kalvøen, hvor Odsherred kommer på besøg. FIK stillede med følgende trup mod B93:
Jacob Jansø Nielsen, Christoffer Haagh, Adam Kielsgaard, Daniel Randsted, Emil Mousing Hansen, Emil Duro Sørensen, Kasper Bjerkan, Mathias Vinter Sørensen, Oliver Juul Hansen, Oliver Weiland, Rasmus Christensen, Stephan Traore, Jonas Hauerberg Iversen, Klaus Lykke.

Publiceret 27 February 2017 08:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.