Der var kæmpejubel hos FC Fjordbold-spillerne efter lørdagens sejr over de regerende danske mestre. (Foto: Ove Dyrstrøm)

Der var kæmpejubel hos FC Fjordbold-spillerne efter lørdagens sejr over de regerende danske mestre. (Foto: Ove Dyrstrøm)

FC Fjordbold klar til Final 4

Over 400 tilskuere overværede kampen mod JB Gentoftes danske mestre, der blev sendt hjem med et 5-0 nederlag

FUTSAL. Det blev noget af et tilløbsstykke i Frederikssundhallen, hvor over 400 tilskuere i lørdags dukkede op til futsalbraget i Liga Øst, hvor de lokale spillere fra FC Fjordbold skulle møde de forsvarende danske mestre fra JB Futsal Gentofte. FC Fjordbold kunne med en sejr sikre sig adgang til Final Four, mens et nederlag ville sende holdet fra 1.pladsen og ned på 3.pladsen.
FC Fjordbold startede som lyn og torden og kom inden for de første minutter frem til to gode muligheder, men som 1.halvleg skred frem, så blev det en mere lige kamp. Det var forventet, at JB ville benytte deres velfungerende powerplay i løbet af kampen, hvilket FC Fjordbold-spillerne var godt forberedte på, og de fik da også afvist JB, da de forsøgte sig med dette i de sidste fem minutter af 1. halvleg. Ingen af de to hold formåede dog at få sendt bolden i kassen inden pausefløjtet.  
En uafgjort løsning var klart mest brugbart for hjemmeholdet, som så ville holde dagens modstander JB Futsal bag sig i tabellen, så JB skulle frem over banen. De startede da også 2. halvleg i powerplay, men fem minutter inde i halvlegen modtog JB et rødt kort, da Magnus Rasmussen modtog sit andet gule kort. Det betød, af FC Fjordbold nu stod med en unik mulighed for en mand i overtal i to minutter kunne spille med fire markspillere mod tre. FC Fjordbolds Marco Aurelio, Simon Jørgensen, Pelle Sørensen og Azad Corlu fik også sat spillet godt op og var tæt på flere gange. Da tiden var ved at rende ud, tog Azad Corlu sagen i egen hånd, da han drev bolden ind over midten, og fra 10 meters afstand sendte han bolden i mål til stor forløsning for det talstærke hjemmepublikum. De kommende minutter forsatte skakspillet med JB i powerplay, og FC Fjordbold på jagt efter den bolderobring, de kunne udnytte for at sende bolden ned i det tomme mål. Dette lykkedes med 4 minutter tilbage af kampen, da Marco Thorhauge blokerede en bold, som Christian Andreasen derefter opsnappede og løb forbi en JB spiller, og inden vinklen blev for skarp, lagde han bolden ind til 2-0. Denne scoring satte JB Futsal under et tidspres for at nå 3 scoringer på den resterende tid, og den ekstra risiko blev dyr, da FC Fjordbold tre gange nåede at opfange bolden og score til slutstillingen 5-0. De sidste mål blev scoret af Ronni Bing Simonsen, Marco Aurelio og Christian Andreasen.
Efter kampen kunne FC Fjordbold takke de mange tilskuere for en flot opbakning. Billetten til DM Final Four er nu i hus, til trods for at der stadig mangler en runde i Liga Øst. Det vides også at modstanderne ved Final 4 bliver København Futsal, Kolding IF og Lystrup Futsal. FC Fjordbold skal møde enten Kolding eller Lystrup i semifinalen lørdag d. 4. marts, mens der søndag d. 5 marts er placeringskamp eller forhåbentlig finalekamp til FC Fjordbold. Alle kampe spilles i Gentofte Stadion Hal.
Liga Øst: FC Fjordbold – JB Futsal Gentofte 5-0 (0-0). 1-0 Azad Corlu (25), 2-0 Christian Andreasen (37), 3-0 Ronni Bing Simonsen (38), 4-0 Marco Aurelio (38), 5-0 Christian Andreasen (39). Tilskuere 450.

Publiceret 20 February 2017 02:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.