SPORT

Ædelt metal til Falken ved SM

Det var ikke alle, der kom i kamp, men alligevel kom AK Falken hjem med hele fire medaljer ud af fire mulige efter Sjællandsmesterskaberne i den forgangne weekend.

I 52 kilo-klassen boksede Ibrahim Porshoev sig fredag i filanen, som han dog tabte. Også i 41-kilo-klassen måtte Falken nøjes med en sølvmedalje, da en sygdomsramt Thor Baadsgaard mødte en Jyllinge-bokser i finalen.

Boksestævne trak fuldt hus

Derimod blev det til årets lettetste guldmedalje til talentet Mikkel Marcussen i 69 kilo. Han har trænet hårdt op til stævnet, men da han i finalen skulle møde en Korsør-bokser, viste denne sig at veje et kilo for meget ved indvejningen, hvorpå han blev diskvalificeret.

Sidste mand i ringen var Margo Porshoev, der sikrede sig guld i 75-kilo-klassen efter tre meget hårde og flotte finaleomgange.

Dobbelt guld til Slangerup-pige i Tyskland: Sandra fejer modstand til side

"Jeg er rigtig godt tilfreds med weekendens resultat med de unge drenge. Vi er kommet rigtigt godt i gang, og det har kun kunnet lade sig gøre, fordi vi har fået de rigtige lokaler på Heimdalsvej, hvor vi kan træne hvores drenge 24/7," lyder det fra træner og leder Henrik Poulsen.

Sidst i april har klubben fem boksere 5 med til de danske mesterskaber.

FC Fjordbold pressede og tog point fra mestrene

Lørdagens store opgør i Futsals Liga Øst mellem FC Fjordbold og JB Futsal Gentofte var en forsmag på noget af det, der kan vente forude, når slutspillet overtager efter grundspillet.

At begge dagens hold skal spille slutspil – det var allerede klart før dagens kamp, og derfor er resten af kampene alene en kamp om placeringer.

Placeringer, der så afgør hvilke hold fra Futsal Liga Vest, som venter i kvartfinalerne.

Til dagens opgør manglede hjemmeholdet FC Fjordbold Marco Aurelio, ligesom Brian ’Brizze’ Mengel kun spille i kampens sidste fjerdedel. Gæsterne fra JB havde selv et par afbud, og på den måde fik man måske ikke set den bedste udgave af nogle af holdene.

Afbud til trods, så var det hjemmeholdet, som satte sig på opgøret og var dominerende via et højt pres og suveræn boldomgang, især i første halvleg.

Føringen fik Fjordbold også, da Morten Hauglund på imponerende vis fandt Martin Hansen foran mål efter otte minutters spil. Han satte resolut foden på og udplacerede gæsternes målmand til stor glæde for de mange fremmødte tilskuere.

Kampens forløb fortsatte i samme rille, men alligevel fornemmede man, at JB blev mere aggressive. Det gav desværre bonus efter et lille kvarter, da Mads Falck Larsen slap fri i højre side af banen og elegant fik spillet bolden i det fjerne hjørne uden chance for Lasse Bai i Fjordbold-målet.

Og som det ikke var nok, så skulle gæsterne såmænd score endnu engang. Netop som man troede, at der var pausen, så fik JB’s Oscar Merling styret bolden i mål med blot to sekunder tilbage af første halvleg.

Oven på 20 rigtig fornuftige minutter, så måtte Fjordbolds trænerteam med David Sembach og Martin S. Hilstrup altså finde de rigtige ord og taktiske fif frem i pausen for at bringe deres hold tilbage i kampen.

2. halvleg var da heller ikke mere end fem minutter gammel, da Fjordbold blev tildelt et straffespark i en kamp, hvor intensiteten langsomt tog mere og mere til.

Rasmus Johansson, som i holdets seneste kamp scorede hele fire mål, var koldblodig på den store chance og bragte Fjordbold på 2-2.

Der var elektrisk stemning i et par situationer, og tilskuerne var godt underholdt. Men uanset hvad, så ville bolden ikke i kassen. Gæsterne havde da også nogle muligheder, men meget sigende blev det ved et skud på overliggeren i kampens næstsidste minut, da Brian Mengel endelig var kommet på banen og testede målet med sit venstreben fra en ellers skarp vinkel.

Pointdelingen betyder at JB og København nu deler førstepladsen med 29 points hver. Brøndbyernes IF er nr. 3 med 25 - og Fjordbold har på 4. pladsen 23 points.

FC Fjordbold kan altså fortsat hente 3. pladsen, og mangler to kampe endnu før grundspillet er afsluttet. Begge kampe mod hold fra den nedre halvdel af tabellen.

Glædeligt for FC Fjordbold er det derimod, at nu har taget points fra alle hold i rækken, og især efter jul har såvel spillet som fokuseringen i topkampene været upåklagelig.

Næste kamp for FCF er søndag d. 17. februar 2019, hvor SBV 09 gæster Frederikssund Hallen. Senest de to hold mødtes vandt FCF med hele 10-2.

Kampen d. 17. februar starter kl. 15.00.

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.

Boksere imponerede i nytårsfight

boksning Overgangen fra 2018 til 2019 bragte godt nyt med sig fra den lokale boksefront.

To af AK Falkens talenter var nemlig på plads i den forgangne weekends nytårsboksegalla i Nykøbing Falster.

Silas Villumsen gjorde comeback efter en længere pause præget af skader, skole og arbejde. Han mødte den lokale Mads Louwen, der sammen leverede en god, stilren fight med gode slag og parader.

Kampen var yderst jævnbyrdig indtil tredie omgang, hvor Silas Villumsen fik overtaget i en sådan grad, at kamplederen valgte at stoppe kampen.

Mikkel Markussen mødte en meget stærk englænder i Devon Tae Edwards:

"Men Mikkel har trænet hårdt i lang tid og det lønner sig. Han bokser klogt, holder englænderen på afstand, rammer ham hårdt mange gange, og han vinder klart alle 3 om gange," fortæller træner Henrik Poulsen

De to boksere deltager begge i SM i marts. Og så venter der efter alt at dømme en større lokal begivenhed.

"Vi har mange unge talenter i klubben nu, og vi satser på at holde et stort stævne her i Frederikssund til april, hvor vi regner med vi selv kan stille med 10 boksere," oplyser Henrik Poulsen.

Fjordbold-nederlag i nøglekamp

De seneste år har Fjordbold spillet med i kampen om slutspils-pladser i Futsals Liga Øst. I år er konkurrencen større end tidligere, hvor JB og København Futsal har været Fjordbolds hårdeste rivaler.

Men en uge før juleaften er det et helt tredje hold, som topper rækken i Liga Øst. Nemlig Brøndbyernes IF, som lørdag aften blev det andet hold til at besejre FC Fjordbold i årets turnering.

Kampen startede intensivt, men uden at hverken hjemmeholdet fra Brøndby eller gæsterne fra Fjordbold fik et seriøst overtag. Dog blev det som første halvleg skred hjemmeholdet, der kom tættere på scoring – og efter fem minutter kom de også foran ved Kenneth Bech.

Fjordbold reagerede dog fint på scoringen og fik for en stund et lille overtag, men i minutterne op til pausen gik det helt galt.

Bl.a. scorede Brøndbyernes IF to gange inden for halvlegens sidste 30 sekunder, og kort forinden havde Kenneth Bech endda gjort det til 2-0.

FC Fjordbold var med andre ord bagud med 0-4, da de gik til pause – og det skulle da også vise sig at være en umulig opgave at komme tilbage.

Allerede efter halvandet minuts spil i anden halvleg punkterede ethvert håb om at kunne komme tilbage, da det blev 5-0 til hjemmeholdet.

Men holdet kæmpede bravt og fik endelig udbytte, da Marco Aurelio kunne reducere til 1-5 med et kvarter tilbage af opgøret.

Anden halvleg blev en noget rodet affære, hvor spændingen desværre var forduftet, men Fjordbold kløede på og fik udbytte med syv minutter tilbage af kampen, da anfører Christian ’Baronen’ Andreasen scorede til 2-5.

Målet blev i overtal, da Fjordbold havde taget målmanden ud og spillede med en ekstra markspiller. Det fortsatte kampen ud, men gav ikke flere mål til gæsterne. Til gengæld fik Brøndbyerne sidste stik, da de med få sekunder tilbage på uret afsluttede til resultatet 6-2.

Det efterlader FC Fjordbold på 4. pladsen med 10 points for seks kampe, men hvor Brøndbyernes IF fører rækken foran København og de regerende Danmarksmestre fra JB Futsal Gentofte.

Med andre ord skal anden halvdel af grundspillet helst resultere i flere points end første halvdel, hvis Fjordbold vil kæmpe med om slutspils-pladserne i år. Det ser svært ud, men vinder Fjordbold sine kampe er der alt at spille for, da de øvrige hold har slået hinanden lidt på skift eller spillet uafgjort.

De næste kampe for Fjordbold byder på en udekamp mod Albertslund IF d. 5. januar, som man vandt over i sæsonpremieren med 5-2.

Dernæst gælder det første hjemmekamp i 2019, og den kamp spilles lørdag d. 12. januar kl. 16.30 i Møllegaardhallen i Jægerspris.