SPORT

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.

Boksere imponerede i nytårsfight

boksning Overgangen fra 2018 til 2019 bragte godt nyt med sig fra den lokale boksefront.

To af AK Falkens talenter var nemlig på plads i den forgangne weekends nytårsboksegalla i Nykøbing Falster.

Silas Villumsen gjorde comeback efter en længere pause præget af skader, skole og arbejde. Han mødte den lokale Mads Louwen, der sammen leverede en god, stilren fight med gode slag og parader.

Kampen var yderst jævnbyrdig indtil tredie omgang, hvor Silas Villumsen fik overtaget i en sådan grad, at kamplederen valgte at stoppe kampen.

Mikkel Markussen mødte en meget stærk englænder i Devon Tae Edwards:

"Men Mikkel har trænet hårdt i lang tid og det lønner sig. Han bokser klogt, holder englænderen på afstand, rammer ham hårdt mange gange, og han vinder klart alle 3 om gange," fortæller træner Henrik Poulsen

De to boksere deltager begge i SM i marts. Og så venter der efter alt at dømme en større lokal begivenhed.

"Vi har mange unge talenter i klubben nu, og vi satser på at holde et stort stævne her i Frederikssund til april, hvor vi regner med vi selv kan stille med 10 boksere," oplyser Henrik Poulsen.

Fjordbold-nederlag i nøglekamp

De seneste år har Fjordbold spillet med i kampen om slutspils-pladser i Futsals Liga Øst. I år er konkurrencen større end tidligere, hvor JB og København Futsal har været Fjordbolds hårdeste rivaler.

Men en uge før juleaften er det et helt tredje hold, som topper rækken i Liga Øst. Nemlig Brøndbyernes IF, som lørdag aften blev det andet hold til at besejre FC Fjordbold i årets turnering.

Kampen startede intensivt, men uden at hverken hjemmeholdet fra Brøndby eller gæsterne fra Fjordbold fik et seriøst overtag. Dog blev det som første halvleg skred hjemmeholdet, der kom tættere på scoring – og efter fem minutter kom de også foran ved Kenneth Bech.

Fjordbold reagerede dog fint på scoringen og fik for en stund et lille overtag, men i minutterne op til pausen gik det helt galt.

Bl.a. scorede Brøndbyernes IF to gange inden for halvlegens sidste 30 sekunder, og kort forinden havde Kenneth Bech endda gjort det til 2-0.

FC Fjordbold var med andre ord bagud med 0-4, da de gik til pause – og det skulle da også vise sig at være en umulig opgave at komme tilbage.

Allerede efter halvandet minuts spil i anden halvleg punkterede ethvert håb om at kunne komme tilbage, da det blev 5-0 til hjemmeholdet.

Men holdet kæmpede bravt og fik endelig udbytte, da Marco Aurelio kunne reducere til 1-5 med et kvarter tilbage af opgøret.

Anden halvleg blev en noget rodet affære, hvor spændingen desværre var forduftet, men Fjordbold kløede på og fik udbytte med syv minutter tilbage af kampen, da anfører Christian ’Baronen’ Andreasen scorede til 2-5.

Målet blev i overtal, da Fjordbold havde taget målmanden ud og spillede med en ekstra markspiller. Det fortsatte kampen ud, men gav ikke flere mål til gæsterne. Til gengæld fik Brøndbyerne sidste stik, da de med få sekunder tilbage på uret afsluttede til resultatet 6-2.

Det efterlader FC Fjordbold på 4. pladsen med 10 points for seks kampe, men hvor Brøndbyernes IF fører rækken foran København og de regerende Danmarksmestre fra JB Futsal Gentofte.

Med andre ord skal anden halvdel af grundspillet helst resultere i flere points end første halvdel, hvis Fjordbold vil kæmpe med om slutspils-pladserne i år. Det ser svært ud, men vinder Fjordbold sine kampe er der alt at spille for, da de øvrige hold har slået hinanden lidt på skift eller spillet uafgjort.

De næste kampe for Fjordbold byder på en udekamp mod Albertslund IF d. 5. januar, som man vandt over i sæsonpremieren med 5-2.

Dernæst gælder det første hjemmekamp i 2019, og den kamp spilles lørdag d. 12. januar kl. 16.30 i Møllegaardhallen i Jægerspris.

SENESTE TV

Fjordbold vendte 0-3 til sejr

Uden store profiler som Rasmus Johansson og Marco Aurelio præsterede FC Fjordbold et fornemt comeback i søndagens futsalkamp på udebane mod Nørrebro.

Nørrebro startede forrygende og førte ved halvleg med 3-1. Faktisk var det efter 12 minutter 3-0 til hjemmeholdet, men inden pausen fik Morten Hauglund reduceret.

Det var tilsyneladende lige det rygstød, som Fjordbold havde behov for, og det var et nærmest forvandlet skarpt mandskab, der kom på banen efter pausen.

Brian Mengel reducerede til 2-3 blot to minutter efter pausen, og senere kom også udligningen ved anfører Christian Andreasen.

Det blev 4-3 til Nørrebro knap halvvejs i anden halvleg, men så var Brian Mengel - der undervejs også tillod sig at misbruge et straffespark - gudskelov hurtig til at udligne til 4-4.

Herfra så gæsterne sig ikke tilbage, og Morten Hauglund scorede et regulært hattrick i løbet af kampens sidste ti minutter. 7-4 blev således slutresultatet i kampen, hvor der også var debut til FC Fjordbolds Jonas Skovengaard.

FC Fjordbold-træner Martin S. Hilstrup var naturligvis tilfreds med kampens udfald: ”Jeg synes vi spiller en rigtig fornuftig futsalkamp, og har en meget mærkelig følelse da vi pludselig er bagud 3-0 efter at have spillet ganske fint! Deres keeper står i den grad en fremragende 1. Halvleg og disker op med 3/4 vendensklasse redninger plus det løse. Men det glæder mig vi bevare hovedet koldt og køre på gennem hele kampen med en fremragende holdpræstation.”

FC Fjordbold har endnu tre kampe tilbage i 2018, startende med hjemmekampen mod FC Saget som spilles torsdag d. 13. december kl. 20.00 i Møllegaardhallen. Det er en kamp, hvor Fjordbold må påtage sig favoritværdigheden, da FC Saget fortsat har deres første point til gode efter fire nederlag på stribe.

Heller ikke i den kamp får FC Fjordbold glæde af Rasmus Johansson, der først er skadesfri igen efter nytår. Derimod vides det endnu ikke, om Marco Aurelio bliver klar til de kommende kampe, men så er det jo godt, at andre kan tage over.

Fjordbold delte med København

De mange tilskuere, som havde fundet vej til Møllegaardhallen i Jægerspris lørdag eftermiddag, blev ikke snydt for tempo, spænding og intensitet, da et par af Liga Østs forventede tophold tørnede sammen.

København Futsal havde inden kampen vundet begge deres to første kampe komfortabelt, mens Fjordbold efter premieresejren mod Albertslund i sidste uge kun var næstbedst i kampen mod de regerende Danmarksmestre fra JB (Jægersborg).

Lørdagens kamp kunne således give et praj om hvem der måske skal være førsteudfordrer til JB fra Liga Øst i denne sæson.

Det spørgsmål fik man dog ikke et direkte svar på, for holdene dominerede hver sine perioder af kampen.

Tilskuerne skulle ikke vente længe på kampens første mål. København var som skudt af en kanon fra start og var langt mere aggressive end hjemmeholdet.

Det var derfor ikke overraskende gæsterne, der efter blot ca. to. minutter kunne bringe sig foran 1-0 ved Jonas Hoffmann.

Det tidlige mål gav København selvtillid og ro, og det var som om, at Fjordbold ikke rigtig kunne true gæsterne i begyndelsen. Halvvejs gennem første halvleg fordoblede Jonas Hoffmann sin og holdets målhøst til to, så gæsterne var oppe med 2-0. I samme øjeblik krævede Fjordbolds trænerteam time-out, og det var måske afgørende for kampens udvikling. For derefter var det som om Fjordbold endelig fik gang i deres spil og for alvor blev aggressive og kunne true gæsterne.

Hjemmeholdet var tæt på reducering et par gange, men vi skulle helt hen til tre-et-halvt minut før pausen, før bolden endelig ville i nettet. Det var Fjordbolds Morten Hauglund, der havde sidste berøring, før bolden var i kassen.

Netop det rygstød var nok lige hvad der skulle til, for at få hjemmeholdet og de mange tilskuere til at tro på, at man kunne vende kampen på hovedet efter pausen.

Og vendt på hovedet blev kampen i den grad i starten af 2. halvleg. Efter blot to minutter og ni sekunder kunne Simon Jørgensen udligne til 2-2 efter fornemt forarbejde af Brian Mengel. Og som det ikke var nok, så blev det 3-2 til hjemmeholdet inden der var gået yderligere et par minutter. Denne gang scorede Marco Aurelio på en retur fra gæsternes ellers dygtige målmand.

Kampen var vendt og hjemmeholdet var ovenpå. Med 13 minutter tilbage gjorde Patrick Dahm Nielsen det til 4-2, og der begyndte for alvor at brede sig en sejrsstemning i Møllegaardhallen.

FC Fjordbold holdt stand de næste minutter, selvom København steppede op. Men ligesom i første halvleg skulle der en time-out til, for at få momentum til at skifte side. Denne gang var det desværre udeholdet, som i de sidste 6-7 minutter gik over til at spille med en ekstra markspiller fremfor målmanden.

Uheldigt for Fjordbold gav det resultat nærmest med det samme, da Emil Rasmussen med fem minutter tilbage fra en spids vinkel reducerede til 3-4.

Intensiteten i hallen og på banen steg - og begge hold nærmede sig fem akkumulerede frispark.

Med blot to minutter tilbage fik Jens Berlin udlignet for gæsterne til kampens slutresultat 4-4.