Der knokles med istandsættelsen i de lokaler som for år tilbage husede Sønderbys Købmand. Foto: Privat
Der knokles med istandsættelsen i de lokaler som for år tilbage husede Sønderbys Købmand. Foto: Privat
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Snart får lokalsamfund deres egen landhandel

Borgerne i Sønderby har længe knoklet for at realisere ønsket om en landhandel. 27.maj sker det, når Bru’sen slår dørene op til markedsdag

Af Birgitte Masson

I kølvandet på mange måneders planlægning, herunder et stort idekatalog indsamlet fra borgere i Sønderby, er initiativgruppen bag genåbningen af byens købmand nu klar til at afprøve, hvorvidt drømmen om en lokal landhandel også er realistisk i virkeligheden.

Siden foreningen Bru'sen i Sønderby blev stiftet tilbage i februar, er man nu efter måneders planlægning, forhandling med ejendommens ejer samt istandsættelse, endelig klar til at slå dørene op til Sønderbys nye samlingspunkt, Bru'sen. Det sker med en stor markedsdag 27. maj kl. 10-15.

“Vi vil hen over sommeren teste ideens bæredygtighed. Om der i Sønderby og omegn er tilstrækkelig opbakning til at understøtte en lille lokal landhandel. Og ikke bare om der er folk nok, der på frivillig basis vil bidrage til at få butikken og cafeen op at stå, men som også vil bemande den uge efter uge,” lyder det fra Poul Høegh Østergaard, medlem af Foreningen Bru'sen i Sønderby.

Bliver markedsdagen en succes, gentages den sommeren over hver den sidste lørdag i måneden.

Det er meningen, at Bru'sen i en forsøgsperiode vil holde åben tirsdag og torsdag eftermiddag samt hver weekend.

I landhandlen vil man kunne få de mest almindelige fornødenheder og lokalt producerede varer. Der vil også være en iskiosk og cafe.

“For at understøtte Bru'sens funktion som landsbyens mødested planlægger vi forskellige arrangementer. I facebookgruppen Sønderby-Brusen kan alle følge med i, hvad der sker,” fortæller Poul Høegh Østergaard.

B

Publiceret: 19. Maj 2017 09:13

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Frederikssund

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt