Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

S: Vil have mere Vinge-åbenhed

Forventer, at Vinge-problemer kan udløse nye besparelser til efteråret

Frederikssund Troen på, at Vinge-projektet nok skal overleve og vokse er intakt.

Men det er tid til at tage et opgør med den lukkethed, der er kommet til at præge projektet, og til at pille de mulige salgsindtægter fra grunde i området ud af det kommunale budget.

I hvert fald hvis man spørger den socialdemokratiske gruppeformand Tina Tving Stauning:

“Vinge er en realitet. Der er en helhedsplan, der består. Der bor folk, og der er 500 personer på venteliste til boliger. Så det giver ikke mening at drøfte, om vi skal lave byudvikling i Vinge. Det skal vi, ligesom vi skal gøre det andre steder i kommunen,” siger hun til Lokalavisen.

Alligevel kan Vinge ikke sammenlignes med byudviklingen i eksempelvis Slangerup eller Skibby:

“Dét, der løfter Vinge fra de andre steder, er, at man i de sidste mange år har haft planerne om, at bygge en helt igennem bæredygtig by - både socialt, økonomisk og miljømæssigt. Vi har troet på, at man kunne komme bedst muligt fra start med et ’big bang;’ det giver en unik chance for at bygge en hel by op fra grunden. Det kommer nok til at ske mere etapevis nu, men de overordnede planer består stadig,” siger hun til Lokalavisen og går dermed i rette med partifællen Niels Viuff, der har set problemerne som en glimrende anledning til at droppe planerne om Vinge.

Mere åbenhed

Mens hun holder fast i Vinge som en grundlæggende god ide, ser hun dog gerne ændringer i kommunens arbejde med Vinge:

“Der bør være langt mere synlighed for alle om, hvad der foregår. Derfor har vi opfordret borgmesteren til, at han tager initiativ til et borgermøde, hvor folk kan få at vide, hvad der er op og ned, hvad det er, der er sket på området i det seneste år, og hvordan den fortsatte proces bliver. Samtidig vil vi gerne have det tydeligtgjort, hvordan Vinge påvirker kommunens økonomi. Tidligere var det synligt for alle i byrådet, hvor meget Vinge fyldte i den kommunale økonomi. Men i de seneste år er det blevet ændret, så indtægter og udgifter vedrørende Vinge ikke er fremgået selvstændigt. Vi vil gerne have det ændret tilbage, så det er tydeligt for enhver.”

Endvidere bør indtægter fra mulige grundsalg i området ikke længere indgå i den kommunale budgetlægning, lyder det fra hende:

“Vinge er så stort et projekt, at økonomien her bør isoleres fra den øvrige drift. Vi risikerer, at indtægterne også i de kommende år bliver forskubbet, selv om de er en forudsætning i budgettet. Derfor forudser jeg også, at vi til de kommende budgetforhandlinger desværre må forholde os til flere besparelser, for vi er nødt til at nødt til at have balance i budgettet,” siger Tina Tving Stauning.

Publiceret: 07. Januar 2018 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt