DF:

Indflydelse afgør, hvem vi peger på

Vil ikke på forhånd pege på favorit-borgmester

I fire år har Dansk Folkeparti været loyalt støtteparti for borgmester John Schmidt Andersen (V).
Men indenfor den seneste uge har partiets spidskandidat nu to gange slået fast, at han ikke på forhånd vil tage stilling til, om partiet skal pege på John Schmidt Andersen eller Socialdemokratiets Tina Tving Stauning:
“Jeg vil heller ikke udelukke mig selv som borgmesterkandidat. Men ellers vil vi pege på den borgmesterkandidat, der kan sikre os største indflydelse,” har budskabet lydt. Først under torsdagens valgdebat i Sillebroen og senest tirsdag i DR's valgdebat tirsdag.
Overfor Lokalavisen uddyber spidskandidat Lars Thelander Bosstrøm:
“Med et valg om hjørnet, hvor vi kan blive tungen på vægtskålen, skal vi ikke lægge os fast. Vi har nogle mærkesager, som bliver afgørende for, hvem vi vil pege på, hvis ikke det kan blive mig,” siger han og uddyber:
“Vi har haft et rigtig godt samarbejde med John Schmidt Andersen. Ved årets budgetforhandlinger fik vi eksempelvis alle vores budgetønsker opfyldt. Omvendt ligger de udmeldinger, Socialdemokratiet er kommet med på ældre- og anlægsområdet tæt op af vores holdninger. Samtidig er der jo også nogle signaler fra Christiansborg, hvor der også er åbnet op for et samarbejde. Vi har allerede snakket en del med Venstre, men vi er slet, slet ikke færdige med at tale sammen endnu,” siger Lars Thelander Bostrøm.
Ved kommunalvalget i 2013 fik Dansk Folkeparti 13.9 procent af stemmerne, hvilket udløste tre mandater. Efterfølgende forlod partiets stemmesluger Pia Adelsteen dog byrådet, og tidligere gruppeformand Kasper Andersen skiftede i sommer parti til de konservative efter en intern degradering.

Publiceret 02 November 2017 00:00

SENESTE TV