6.A lærte om fjordforbindelsen og brobyggeri

I Skibby har Fjordforbindelsen Frederikssund indrettet et informationscenter, hvor skoleklasser kan komme forbi

Af
Af Jakob Markert og Josefine Paval Andersen

I Skibbys bymidte side om side med diverse forretninger har Fjordforbindelsen Frederikssund indrettet et af deres to informationscentre. Her bliver mange skoleklasser inviteret forbi for at give eleverne et indblik i de mange forskellige ting, man skal forholde sig til, når man laver et stort infrastrukturprojekt, der som dette inkluderer en stor bro, en række mindre bygværker, en motortrafikvej, faunapassager og meget mere.
“Når en klasse booker et undervisningsforløb hos os, får eleverne en rundvisning i vores udstilling og de skal finde svar på spørgsmål om alt fra broens længde til antallet af bropiller. De får derudover til opgave at designe og bygge en bro for derefter at teste, om den holder til, at en bil kører over,” fortæller Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund.

6.A er særlige gæster

Torsdag formiddag er det eleverne fra 6.A fra Fjordlandsskolen og deres læreres tur til at besøge informationscenteret i Skibby.
“Jeg glæder mig til, at eleverne selv skal bygge broer af pap. Jeg er deres lærer i natur og teknik, og derfor håber jeg, at elever tager hjem med et større teknisk kendskab til, hvad der foregår ved sådan et byggeri,” siger Marianne Nysted.
Faktisk er 6.A ikke helt normale gæster på informationscenteret. De har nemlig i samarbejde med Fjordforbindelse udviklet et memoryspil om seværdigheder i Frederikssund, som nu er ved at blive udgivet.
“Fjordforbindelsen spurgte mig, om vi ville være med til at lave et vendespil. I en fordybelsesuge bød eleverne så ind med ideer til steder, der skulle være med i spillet. Det er blevet til alt fra gode steder at spille Pokemon Go, Hansen is og Daglig Brugsen. Altså ting, der normalt ikke indgår i turistbrochurer,” siger klasselærer Søs Lund.
Det er derfor, at 6.A er blevet inviteret på besøg på informationscenteret, og eleverne ser da også ud til at have det sjovt, da de skal bygge deres egne broer i pap. Som gruppen bestående af Christian, Matilde, Emilie og Julie hurtigt slår fast:
“Det er fedt at komme ud af klasseværelset og prøve noget nyt.”

Sebastian, Ronja, Mille og Viggo:

Det har været virkelig sjovt, og vi har lært en masse om den nye bro. Nu ved vi, hvordan man bygger en bro, og hvor indviklet det faktisk er. Det er meget spændene at lære om noget, som vi måske ikke vidste så meget om inden.

Matilde, Christian, Emilie og Julie:

Det er da meget hyggeligt at lære noget om broer og så derefter prøve at bygge en selv. Så er det fedt at komme ud af klasseværelset og prøve noget nyt. Vi ser jo også noget, som vi normalt ikke ser.

Laurits, Maria, Olivia og Freja:

Vi har fået svar på nogle spørgsmål, som vi sad inde med omkring broen. Vi blev lidt overasket over, hvor lang den egentlig skal være. Det var alt i alt en fed oplevelse.

Publiceret 12 October 2017 14:03

SENESTE TV