Eks-borgmester ind i kampen for Danmarks vilde bier

På lørdag kommer en ny naturorganisation på vingerne for første gang. Det sker i Frederikssund Kommune, og bag den står blandt andet tidligere borgmester Ole Find Jensen

PLAN Bi er navnet. Og formålet er, at redde Danmarks vilde bier – ikke en bi ad gangen, men én kommune ad gangen.
Idéen er hollandsk, og gangske simpel: At få lokale landmænd, virksomheder, kommuner med flere til at sætte sig sammen om et bord og aftale, hvad de hver især kan gøre af godt for vores vilde bier.
"Hr. og Fru Danmark går meget mere op i bio-diversitet og bæredygtighed, end landbrugsorganisationerne og regeringen går og regner med. Og det er ikke kun et storby-fænomen," siger organisationens stifter, Nina L. Hansen.
"Vi kan se, at konceptet virker i Holland, hvor de lige nu har indgået otte, såkaldte Bee Deals. Og alle, som dyrker noget som helst, får glæde af aftalerne. Alle får simpelthen mere bestøvning, flere æbler, flere jordbær og flere blomster, når der er flere bier. De kan i Holland. Vi kan også her, og derved øge antallet af vilde bier – én kommune ad gangen," siger formanden
Lokal borgmester er klar
Ideen har vundet genklang hos lokale folk blandt andet den tidligere borgmester for Frederikssund Kommune Ole Find Jensen. Han er gået med i bestyrelsen for PLAN Bi sammen med den tidligere redaktør fra Lokalavisen, Kaj Elgaard, og tidligere direktør i LæsøSalt, Torsten B. Jacobsen.
PLAN Bi starter som et pilot-projekt her i Frederikssund kommune, og første gang du kan møde dem ”live” er på lørdag, når madmarkedet ”Smagen af Hornsherred” løber af stablen i Rejsestalden i Jægerspris.
Og PLAN Bi-Frederikssund har allerede sin første deltager: Søren Brøgger fra Super Brugsen i Jægerspris.
"Jeg er med af den simple grund, at det her er bæredygtigt på den lange bane," siger Søren Brøgger, som håber, at mange andre virksomheder og landmænd vil kunne se det geniale i den simple idé.
PLAN Bi har en stand på ”Smagen af Hornsherred” den 18. juni, og mellem klokken 12 og 15 kan børn og andre naturinteresserede prøve at bygge deres eget bi-hotel og smage et bi-bolsje.
Du kan finde mere om PLAN Bi på Facebook.

Publiceret 16 June 2016 00:00

SENESTE TV