Valgkampen er for alvor i gang i Frederikssund Kommune.

Valgkampen er for alvor i gang i Frederikssund Kommune.

Politisk hævn og latterlige anklager

Socialdemokraterne og Borgernes Liste er røget i totterne på hinanden

Af
Af David Foli

Valgkamp Valgkampen er for alvor gået ind i sin afgørende fase. Med bare en måned tilbage inden borgerne går til stemmeurnerne, er tonen i den grad blevet skærpet mellem især Borgernes Liste og Socialdemokratiet.
Senest har det socialdemokratiske byrådsmedlem Kenneth Jensen sendt Kai Bloch fra Borgernes Liste en regning på 6.000 kroner, fordi han har brugt et billede, som Kenneth Jensen har taget.
"Det er en fejl af mig, at jeg bruger billedet. Men det er ikke en fejl, jeg har været bevidst om. Jeg har hele tiden troet, at Kenneth Jensen arbejder som amatør, når han tager billeder, og jeg har overhovedet ikke skænket det en tanke, at der skulle være tale om et brud på ophavsretten," siger Kai Bloch, som mener, at regningen på de 6.000 kroner er politisk motiveret.
"Der er tale om politisk hævn," siger Kai Bloch, som dog har tænkt sig at betale: "For jeg vil simpelthen ikke ned på deres niveau. da jeg er en mand med høj moral, betaler jeg selvfølgelig for den politiske hævn," som han skriver i en mail til Lokalavisen.
Kenneth Jensen afviser overfor Lokalavisen, at den fremsendte regning er politisk motiveret.
"Det er en latterlig anklage. Han (Kai Bloch.red) bliver behandlet som alle andre. Som fotograf sender man en regning, hvis nogen bruger ens billede uden at have fået lov. Det er også, hvad der er sket her. Jeg bliver i weekenden (5.-6. oktober. red) opmærksom på, at Kai Bloch bruger mit billede, og jeg sender derfor en regning," siger Kenneth Jensen, som til gengæld bliver anklaget for at bruge lokale kirkers hjemmesider til at promovere sig politisk.
I en mail til Gerlev menighedsråd skriver byrådskandidat for Borgernes Liste, Dan Hoffgaard Møller:
"Jeg mener, at Kirkerne bør være upolitiske, hvilket jeg dog tror, at de generelt også er. Derfor mener jeg, at det er et problem, når man bruger Kenneth Jensen til at lave kirkens hjemmesider," skriver Dan Hoffgaard Møller. Han hæfter sig ved, at Kenneth Jensen skulle have haft et link direkte til sin politiske hjemmeside på Ferslev Kirkes hjemmeside.
"Kenneth Jensen bør efter min mening ikke bruge kirkens hjemmeside til at promovere sig selv som politiker. Det ville være det helt korrekte at få ham fjernet hurtigst mulig fra de hjemmesider, hvor han promoverer sig på denne måde, da han tilsyneladende benytter sig af denne mulighed så snart han ser en mulighed herfor. Man bør så herefter finde en anden til at lave hjemmesider for kirken," skriver Dan Hoffgaard Møller.
Kenneth Jensen afviser dog kritikken.
“Hvis de ikke har andet at bruge tiden på kan Borgernes Liste jo lave en konkurrence ud af hvad jeg bruger min fritid på, og hvem som kan finde flest hjemmesider hvor jeg har mit copyright mærke liggende. Men var det ikke mere hensigtsmæssigt om vi prøvede at holde fokus på hinandens politiske resultater? Det er derfor jeg er gået ind i lokalpolitik, og med alle de spændende opgaver Frederikssund Kommune står over for, synes jeg det ville være en langt bedre måde at bruge tiden,” siger Kenneth Jensen.
Derudover anklager Kai Bloch fra Borgernes Liste også det tidligere Folketingsmedlem, Klaus Hækkerup, for i sommers at have kontaktet Dansk Metal - Kai Blochs arbejdsgiver - for at forsøge at lukke munden på ham.
Denne anklage afvises dog af Klaus Hækkerup.
"Jeg har ikke kontaktet Dansk Metal, og jeg er heller ikke bekendt med at andre skulle have gjort det," siger Klaus Hækkerup.
Borgernes Liste blev stiftet i sommers efter Kai Bloch og den tidligere formand for Socialdemokraternes fællesledelse i Frederikssund, Tom Lysgaard, meldte sig ud af Socialdemokratiet.

Publiceret 15 October 2013 00:00

SENESTE TV

Mindeord for Hartvig Sørensen

MINDEORD Der er vikinger, som svinger sværdet, og så er der vikinger, som kan fortælle historier og underholde. Hartvig Sørensen hører til blandt de sidste. Nu blæser Heimdal i hornet, så det kan høres fra fjord til fjord, for nu kommer der blus under de gode historier i Asgård. Endnu en viking er draget ud på sin sidste færd. Hartvig Sørensen sov ind med familien omkring sig tirsdag den 19. marts 84 år gammel.

Hartvig og Lisanne har været med i Vikingespillet siden 1992. Det var datteren Malene, der plagede om at være med, selvom både Lisanne og Hartvig ikke var interesseret i at være med i Vikingespillet, men der var familie og gode venner i Vikingespillet, som overtalte dem, og med et var den lille familie dybt engageret.

Hartvig var gøgler i sine unge dage og rejste rundt med cirkus, hvor han var arbejdsmand og blandt andet passede de vilde kattedyr. Hartvig spillede også med i et band som yngre. Så det var måske ikke så mærkeligt, at Vikingespillet alligevel endte med at blive en stor del af hans liv igennem de sidste 25 år.

Hvor der er vilje, er der vej, og for Hartvig skulle hans vikingeliv ikke begrænses. Så da Hartvig ikke længere gik så godt, og derfor ikke kunne gå på scenen længere, blev han vagt bag scenen, hvor han var med til at sikre, at ingen uvedkommende gik ind bag scenen, og på den måde var Hartvig viking til det sidste.

Hartvig var ikke en viking, der gik stille med dørene, for Hartvig kunne underholde og fortælle gode historier, og han kunne sende kække bemærkninger efter dem, som han holdt af. Hartvig var i flere år en yderst efterspurgt guide i Vikingespillet, for det var ikke kedeligt at være på Hartvigs rundvisningshold, og der var publikummer, som specifikt bad om at blive guidet af Hartvig. Måske var Hartvigs force, at han gav sin egen fortolkning af både Vikingespil og Vikingetid, og så kunne han altid krydre fortællingen med nogle gode historier og vittigheder - og han fornyede sig hvert år.

I forestillingerne var Hartvig som oftest aktør (statist), men han har også haft enkelte roller. Den mest kendte rolle var som Kong Adils i Rolf Krake i 1996. En rolle han ifølge dronningen, der spillede hans hustru i forestillingen, var meget stolt af. Hartvig har også været statist i flere danske spillefilm blandt andet i filmen om Grev Axel, hvor han havde en enkelt replik som portvagt.

Hartvig var ikke kun et kendt ansigt i Vikingespillet. Hartvig kørte igennem mange år taxa i Frederikssund, og før det var det lastbil og bus. Hartvig kunne lide livet på vejene, hvor han helt sikkert har mødt mange mennesker, der har nydt godt af hans vittigheder og gode humør. Hartvig var nærværende, et lunt og godt menneske, der i festligt lag gerne gav den på tangenterne på elorgelet.

Så kære vikinger i Asgård, gamle venner fra vikingehytten Tjalfe, der allerede er draget til Asgård, nu kommer Hartvig til jer - en familiefar, en gøgler, en humoristisk historiefortæller, en ven og en viking af hjertet. Skænk mjøden og læg en brændeknude på bålet.

Æret være Hartvigs minde – år og fred.

Camilla Dupont, Formand for Frederikssund Vikingespil

Hartvig Sørensen bisættes tirsdag den 26. marts kl. 12.30 fra Græse kirke.