Nye planer:

Vil bygge Kalvø-hotel

Et nyt hotel på Kalvøen kan stå klart i 2015, forudser Leif Tullberg.

Efter flere år i skuffen bliver planerne om et nyt hotel på Kalvøen nu hevet frem igen. Og om to år skulle der gerne stå et nyt hotel på Kalvøen, hvis det står til Leif Tullberg.
Kalvøselskabet, der via selskabet Mezzanin er 100 procent ejet af Leif Tullberg, har netop fået forlænget dispensationen, der tillader at opføre hotel- og konferencefaciliteter i forlængelse af den allerede eksisterende restaurant på Kalvøen.
Og denne gang skal dispensationen udnyttes.
Tilbage i 2009 da alt ellers så ud til at være klappet og klart, kom en finanskrise på tværs.
Men nu lysner de økonomiske udsigter, og samtidig er Leif Tullberg nu selv klar til at deltage i finansieringen og opføre hotellet i stedet for at sælge det til en kæde:
"De fleste forhindringer er ryddet af vejen nu, og jeg vil gerne bygge og finansiere det. Vi har også ingeniører og arkitekter på plads. Det er ikke sådan, at vi i går har fået dispensationen, får en byggetilladelse i dag, og så har vi bygget et hotel om en uge. Men jeg tror mere på projektet nu, end jeg har gjort, siden finanskrisen kom. Vores beregninger viser, at vi i gennemsnit vil have lejet omkring 68 procent af værelserne ud, og det gør det muligt at drive et hotel på professionelle vilkår," konstaterer Leif Tullberg.

Bedre faciliteter

Troen på, at tidspunktet for et hotel på Kalvø nu er rigtigt, skyldes flere faktorer:
"Vi kan blandt andet med driften af restauranten se, at når vi arrangerer kurser og fester, så har flere et ønske om overnatning," lyder det fra Tullberg.
Samtidig efterspørger nogle af de store, lokale virksomheder forbedrede faciliteter, når de modtager gæster fra ind- og udland.
Dén efterspørgsel vil efter alt at dømme stige, efterhånden som en ny fjordforbindelse og etableringen af Vinge gør Frederikssund-området mere attraktivt for større virksomheder.
Ifølge Leif Tullberg er der kapacitet til cirka 90.000 overnatninger i lokalområdet - primært fordelt på Bed & Breakfast, vandrehjem og campingpladser.
"Men det niveau, vi ønsker at tilføre et hotel på Kalvøen, findes ikke i området i forvejen," siger Leif Tullberg og oplyser, at man med de nye hotelplaner har fjernet sig fra enhver tanke om et discount-selvbetjeningshotel, som på et tidspunkt var på tegnebrættet:

Ene-ejer

"Vi går efter et godt konferencehotel og et sted hvor det er muligt at overnatte, når man har holdt fest. Hver for sig er det måske ikke nok til at drive et hotel, men hvis man samler alle elementerne, giver det et rigtig godt grundlag," lyder det fra Leif Tullberg.
Tullberg opkøbte i forbindelse den de seneste hotel-planer på stedet de såkaldte folkeaktier, så han i dag er eneejer af Kalvøselskabet A/S, der har en egenkapital på ca. 10 mio. kroner, og ejer den eksisterende restaurant samt 38.000 kvm. af det rekreative område.
Det står klart, at det nye hotel skal bygges i forlængelse af de eksisterende bygninger og vil få et samlet areal på ca. 4.000 etagemeter.

70 værelser

Det giver mulighed for at samtænke driften af den nuværende restaurant med konferencer, fester og cirka 70 værelser.
"Men værelsestallet er lidt usikkert. Jeg er jo ikke ekspert på hoteldrift, og lige nu er vi i gang med at lave en aftale med en agent, som så skal finde en professionel operatør for os. Og hvis de siger, det er mere fornuftigt at skære værelserne fra 24 til 18 kvadratmeter, så lytter vi selvfølgelig til det. Der skal også tages hensyn til, at der måske kan blive behov for et par brudesuiter, mens det kan være, at andre bare tænker, at de har behov for en seng at sove i efter en fest. Men dét er der folk, der ved bedre end jeg, og det er så dem, vi skal have fat på nu."
Ifølge Leif Tullberg skal Frederikssund Kommune i første omgang godkende en byggetilladelse:
"Men jeg regner med, at vi kan komme i gang i løbet af foråret , og at byggeriet kan være afsluttet i 2015," lyder prognosen fra Leif Tullberg.

Publiceret 30 July 2013 09:15