Billedgalleri:

Røde lygter til vikingepremiere

Trods elendigt vejr op til premieren på årets vikingespil, kunne vikingerne glæde sig over totalt udsolgt første forestilling

De har brugt hverdage og weekends i næsten et halvt år.
Og lørdag aften belønnede tordenguden Thor så sine undersåtters flid med næsten et halvt døgn med godt vejr, da Skt. Hans Aften traditionen tro bød på premiere på landets ældste vikingespil.
Dét fik publikum til at strømme til i et omfang, så vikingerne - såfremt de altså havde haft nogle - måtte hænge de røde lygter ud som tegn på, at hver en plads var blevet solgt i.
Dermed kunne over 1200 tilskuere se stykket om Holger Harehjerte, der for anden gang på ti år forventes at trække flere end 12.000 tilskuere til frilufts-scenen på Kalvøen i Frederikssund.

Publiceret 24 June 2012 01:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.