Randi Grønbæk på stien mellem hendes nye havegang og politigården i Frederikssund, hvor politiets hundepatruljer i fremtiden flytter ind. Foto: BM
Randi Grønbæk på stien mellem hendes nye havegang og politigården i Frederikssund, hvor politiets hundepatruljer i fremtiden flytter ind. Foto: BM
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Randi købte hus og fik et chok: Bliver nabo til politiets hunde

Begejstringen var stor, da Randi havde skrevet under på sit nye hus. Men nu er der er kommet skår i glæden. Politiets hunde rykker nemlig ind ved siden af

Af Birgitte Masson

Gøende hunde er et af de mest udbredte naboproblemer, og indimellem er det til så stor frustration for naboerne, at politiet må gribe ind. Men hvad gør man, hvis man netop har skrevet under på en købsaftale til et nyt hus, og bagefter finder ud af, at man bliver nabo til politiets egne hunde? Dette er virkeligheden for Randi Grønbæk fra Frederikssund.

“Jeg valgte at flytte fra Græse Bakkeby for at komme tættere på børnenes skole. Så den 2. november skrev jeg under på et lille, gammelt hus, som var til at betale inde i Frederikssund. Og vi glædede os,” fortæller Randi Grønbæk, som kort efter fik sig en kedelig overraskelse.

For i starten af januar gik det op for hende, at den købsaftale hun netop havde skrevet under på, betød, at hun i fremtiden ville blive nabo til politiet hunde.

“Vi kan ikke komme til at ligge meget dårligere end det. Jeg ved, at politihunde larmer. Folk siger, at det er som at bo ved siden af en hundekennel. Vores nye hus ligger klods op ad politistationen,” siger Randi Grønbæk frustreret og fortsætter:

“Jeg vidste godt, at man kunne høre summen af biler fra J.F.Willumsensvej. Og at Viuff ville bygge en høj ejendom ikke langt fra mit nye hus. Men at bo ved siden af en politistation, som skal huse et antal politihunde, det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig ville ske,” siger Randi Grønbæk.

Planlægger indendørs bure

En masse spørgsmål trænger sig på hos Randi Grønbæk, for vil der blive etableret udendørs løbegårde til hundene? Og i så fald - hvor skal de ligge? Bliver der sat en lydvæg op? Randi Grønbæk har skrevet til politidirektøren, men har endnu ikke fået noget svar.

Det har Lokalavisen imidlertid. Og selvom politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow fortæller, at man stadig er i gang med at planlægge, hvordan stationen i Frederikssund skal indrettes til færdselspolitiet og hundepatruljerne, så tyder det på, at naboerne ikke skal være nervøse for høj hundegøen:

“Vores planlægning går i retning af indendørs bure, som hundene skal opholde sig i, når de er på vagt på stationen,” fortæller Jens-Christian Bülow til Lokalavisen. Han understreger, at man ikke planlægger at anlægge udendørs løbegårde til politihundene. Og det vil i det hele taget dreje sig om et begrænset tidsrum, at hundene opholder sig på stationen.

“Hundene vil ofte enten være på opgave eller til træning. Og når de har fri, opholder de sig hjemme hos deres hundefører,” fortæller Jens-Christian Bülow.

Med andre ord er det udelukkende, hvis hundene ikke er på opgave eller til træning i løbet af en vagt, at de ifølge politidirektøren vil opholde sig inden døre på stationen.

Fakta:

Dyrehold på politigårde og forsøgsstalde kræver ikke tilladelse eller godkendelse som husdyrbrug efter §§ 10-12 i lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug.

Kilde: Miljø- og Fødevareministeriet

Publiceret: 20. Februar 2018 08:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

Bøger
Forsiden netop nu