Så er ruten “I Henrik Pontoppidans spor” blevet indviet. Pressefoto
Så er ruten “I Henrik Pontoppidans spor” blevet indviet. Pressefoto
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Pontoppidan sporet er åbnet

Østby Så er ruten ”I Henrik Pontoppidans spor” åbnet. Det skete for få dage siden i overværelse af flere politikere og alle dem, der har været med til at skabe ruten.

Pontoppidan og familie boede i Østby for omkring 133 år siden, og det er her, den nye rute har sit udspring. De få år han boede i Østby satte dybe spor i hans forfatterskab. Novellesamlingen ”fra hytterne” og romanen ”Det forjættede land”, der skildrede dagliglivet i Danmark, var en medvirkende årsag til, at han modtog Nobels litteraturpris i 1917. Det er 100-året for modtagelsen af Nobelprisen, der er årsagen til den nye rute

Ruten består af otte skilte. De syv skilte står i byerne Skibby, Skuldelev, Østby samt ved Østby havn, Hellesø, Selsø kirke og Selsø Møllekrog, og det sidste skilt er ved mindestenen på Kalvøen.

Ruten er blevet skabt af Skibby Aktive, Multikulturforeningen Skuldelev-Selsø, Østby bylaug, Murermester Niels Løth Hansen aps, Pontoppidanselskabet, Carsten Pontoppidan, Anne Vester Høyer, Nationalpark Skjoldungernes Land, Jubelkoret og Frederikssund Kommune.

Publiceret: 12. Oktober 2017 01:12

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Frederikssund

ANNONCER
Se flere