Snart går arbejdet i gang med at renovere Frederikssundbanen. Foto: Banedanmark

Snart går arbejdet i gang med at renovere Frederikssundbanen. Foto: Banedanmark

Banedanmark:

Snart stopper al togdrift på Frederikssundbanen

Vi har vidst det længe, men nu sker det; Fra slutningen af næste uge indstilles togdriften på Frederikssundbanen hele sommeren

“Om ganske kort tid går vi i gang med den nødvendige renovering af Frederikssundbanen for at sikre en mere stabil drift og en velfungerende bane til gavn for de ca. 60.000 daglige passagerer, der dagligt benytter sig af banen,” siger Steen Neuchs Vedel, anlægsdirektør i Banedanmark i en pressemeddelelse.

Renoveringen af banen er planlagt på en måde, som er til mindst mulig gene for passagererne, selv om perioden over sommermånederne kan synes lang.

”Vi har gennemgået alle muligheder for at finde frem til den bedste løsning for passagererne. I samarbejde med DSB er vi kommet frem til, at en lukning af banen over sommermånederne er at foretrække. Et alternativ ville være 11 måneder med enkeltsporsdrift, hvilket ville gøre togtrafikken meget sårbar over for driftsforstyrrelser. Samtidig ville det også være en urimelig lang periode for passagererne,” siger Steen Neuchs Vedel.

Det er en lang række forskellige arbejder, der udføres på samme tid på hele strækningen fra Valby til Frederikssund. Ud over udskiftning af slidte spor og underlag, så skal der også renoveres ni broer, kørestrøm og diverse sikrings- og jordarbejder langs strækningen.

”Det er rigtig mange forskelligartede opgaver, der skal laves, og derfor skal vi også bruge mange forskellige maskiner. Vi er udmærket klar over, at det i perioder vil støje for de nærmeste naboer, og i stor grad påvirke passagererne, der bruger Frederikssundbanen, da banen er spærret for trafik, imens vi arbejder.”

”Jeg håber dog på en forståelse for, at det er en nødvendig fornyelse af banen der sker nu, ellers vil det fremover give en væsentlig forringet daglig drift til gene for de daglige passagerer. Når vi er færdige har vi en bane, der er fremtidssikret i mange år frem,” siger Steen Neuchs Vedel.

Udførelsen af banen sker henover sommerperioden fra den 1. juni om aftenen til og med den 26. august, hvor vi vil arbejde i døgndrift i hele perioden. Der vil ikke køre S-tog på strækningen, og DSB indsætter busser som erstatning for togene.

Hold dig opdateret på Rejseplanen og dsb.dk, som løbende vil blive opdateret med ændringerne.

Valby-Frederikssund i tal:

Udskiftning af skinner og sveller på grund af de er slidte. I alt skal der udskiftes ca. 35 km skinner og 31 km sveller (ca. 50.000 stk.)

Rensning og udskiftning af ballasten (skærver og sporkasse) i sporet, som også er slidt. Ca. 100.000 tons i alt.

Udskiftning af 10 sporskifter og dertilhørende drev. Samtidig nedlægges nogle sporskifter

Justering af ca. to km kørestrømsanlæg mellem Valby og Flintholm

Udskiftning af 70 køreledningsmaster omkring Frederiksberg

Renovering af ni broer

Trafik:

Der bliver arbejdet i døgndrift på hele strækningen mellem Valby og Frederikssund i perioden fra den 1. juni om aftenen til og med den 26. august.

I efterårsferien vil der være aften- og natspærringer mellem den 12. oktober til og med den 21. oktober.

mass

Publiceret 25 May 2018 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.