Det er fjerde år, Rasmus Cundell står bag Frederikssund Ungdomsskoles musikteaterforestilling. Og selvom det i starten måske så ud, som det var nogle store sko han skulle udfylde efter sin forgænger Gunhild Brethvad, så har Rasmus Cundell fundet sin helt egen vej. Foto:BM

Det er fjerde år, Rasmus Cundell står bag Frederikssund Ungdomsskoles musikteaterforestilling. Og selvom det i starten måske så ud, som det var nogle store sko han skulle udfylde efter sin forgænger Gunhild Brethvad, så har Rasmus Cundell fundet sin helt egen vej. Foto:BM

Forårsforestilling med Frederikssund Ungdomsskole:

Interrail - drøm eller virkelighed?

Af
Af Birgitte Masson

Når Ungdomsskoles musikteater-elever om få dage opfører forårsforestillingen - Interrail, vil det være fjerde år, instruktør Rasmus Cundell er med på sidelinjen. Og selvom det var nogle store sko, han skulle udfylde efter Ungdomsskolens mangeårige musical-instruktør Gunhild Brethvad, så har Rasmus Cundell fundet sin helt egen vej at gå. Det fortæller han Lokalavisen, få dage før forestillingen har premiere i Danmark.

“Jeg er godt klar over, at det er noget andet end en musical som Grease. Men jeg synes det er fedt, at kunne omsætte syrede ideer til noget der får en til at tænke, og noget der kan tages med hjem.Det må gerne være lidt skævt og underligt,” siger Rasmus Cundell om den, i følge ham, ret dystre forestilling, som allerede har haft premiere i Berlin, hvor eleverne spillede for knap 100 tilskuere.

Drøm eller virkelighed

Vinteren igennem har de 15 elever sammen med Rasmus Cundell udforsket gysertemaet. De har bl.a. undersøgt, hvordan man kan gøre et stykke uhyggeligt uden brug af en masse effekter.

“Temaet er mareridt. Og undervejs bliver det mere og mere utydeligt, hvornår det er drøm eller virkelighed,” fortæller Rasmus Cundell og nævner, at eleverne helt selv har skrevet tekst og melodi til fire sange i stykket.

Hvor Rasmus Cundell i mange år troede, at han skulle gå skuespillervejen, så er det rollen som instruktør, der i dag fascinerer ham.

“Instruktørrollen er vokset på mig. I dag savner jeg ikke at stå på en scene, selvom jeg altid har spillet teater,” siger Cundell og fortæller, at han faktisk overvejer at droppe ud af sit studie til landskabsarkitekt, for i stedet at søge ind på instruktørlinjen på Statens Teaterskole.

Du kan opleve forestillingen d. 25. maj og d. 29. maj. begge dage klokken 18.00 og kl 20.00.

Læs mere på fusweb.dk

Fakta om stykket:

To unge mennesker er på Interrail for første gang. I Hamborg stiger de om bord på nattoget til deres første nat i sovekupe, en nat der bliver fuld af de mest rædselsfulde mareridt, der langsomt udvisker grænserne mellem virkelighed og fantasi...

Publiceret 24 May 2018 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!