Det er fjerde år, Rasmus Cundell står bag Frederikssund Ungdomsskoles musikteaterforestilling. Og selvom det i starten måske så ud, som det var nogle store sko han skulle udfylde efter sin forgænger Gunhild Brethvad, så har Rasmus Cundell fundet sin helt egen vej. Foto:BM

Det er fjerde år, Rasmus Cundell står bag Frederikssund Ungdomsskoles musikteaterforestilling. Og selvom det i starten måske så ud, som det var nogle store sko han skulle udfylde efter sin forgænger Gunhild Brethvad, så har Rasmus Cundell fundet sin helt egen vej. Foto:BM

Forårsforestilling med Frederikssund Ungdomsskole:

Interrail - drøm eller virkelighed?

Af
Af Birgitte Masson

Når Ungdomsskoles musikteater-elever om få dage opfører forårsforestillingen - Interrail, vil det være fjerde år, instruktør Rasmus Cundell er med på sidelinjen. Og selvom det var nogle store sko, han skulle udfylde efter Ungdomsskolens mangeårige musical-instruktør Gunhild Brethvad, så har Rasmus Cundell fundet sin helt egen vej at gå. Det fortæller han Lokalavisen, få dage før forestillingen har premiere i Danmark.

“Jeg er godt klar over, at det er noget andet end en musical som Grease. Men jeg synes det er fedt, at kunne omsætte syrede ideer til noget der får en til at tænke, og noget der kan tages med hjem.Det må gerne være lidt skævt og underligt,” siger Rasmus Cundell om den, i følge ham, ret dystre forestilling, som allerede har haft premiere i Berlin, hvor eleverne spillede for knap 100 tilskuere.

Drøm eller virkelighed

Vinteren igennem har de 15 elever sammen med Rasmus Cundell udforsket gysertemaet. De har bl.a. undersøgt, hvordan man kan gøre et stykke uhyggeligt uden brug af en masse effekter.

“Temaet er mareridt. Og undervejs bliver det mere og mere utydeligt, hvornår det er drøm eller virkelighed,” fortæller Rasmus Cundell og nævner, at eleverne helt selv har skrevet tekst og melodi til fire sange i stykket.

Hvor Rasmus Cundell i mange år troede, at han skulle gå skuespillervejen, så er det rollen som instruktør, der i dag fascinerer ham.

“Instruktørrollen er vokset på mig. I dag savner jeg ikke at stå på en scene, selvom jeg altid har spillet teater,” siger Cundell og fortæller, at han faktisk overvejer at droppe ud af sit studie til landskabsarkitekt, for i stedet at søge ind på instruktørlinjen på Statens Teaterskole.

Du kan opleve forestillingen d. 25. maj og d. 29. maj. begge dage klokken 18.00 og kl 20.00.

Læs mere på fusweb.dk

Fakta om stykket:

To unge mennesker er på Interrail for første gang. I Hamborg stiger de om bord på nattoget til deres første nat i sovekupe, en nat der bliver fuld af de mest rædselsfulde mareridt, der langsomt udvisker grænserne mellem virkelighed og fantasi...

Publiceret 24 May 2018 00:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.