Kunstmalere udstiller iLanges Magasin fra den 26. maj til den 10. juni. Foto:Presse

Kunstmalere udstiller iLanges Magasin fra den 26. maj til den 10. juni. Foto:Presse

Udstilling i Langes:

Finalist fra tv udstiller med andre kunstnere

Lørdag den 26. maj kl. 13 – 15 er der fernisering i Langes Magasin. Udstillingen varer til den 10. juni 2018.

I marts 2018 viste DR1 en række udsendelser, hvor mange kunstnere fra store dele af Danmark deltog. Opgaven gik ud på, at den enkelte kunstner i løbet af forholdsvis kort tid, og med kameraet kørende, skulle vise, hvad de formåede. Det var professionelle kunstkritikere, som valgte finalisterne ud.

Udsendelserne var interessante, og ved hver udsendelses afslutning valgtes én kunstner ud, som derefter gik videre til finalen.

Fra Frederikssund var Xenia Michaelsen med, og hun kom med i finalen.

Xenia er, udover at være næstformand i Frederikssund Kunstforening, også en anerkendt kunstner, som arbejder med mange genrer indenfor kunst og dekoration. Vægmaleriet på Lundebjergvej er ét af hendes værker.

Hun er uddannet på kunstakademiet i Moskva, og har i mange år boet i Frederikssund.

I forbindelse med TV udsendelserne, lykkedes det Xenia at få en stor del af de øvrige kunstnere til at være med i vores kommende udstilling i Langes Magasin.

Rasmus Aagaard, finalist og vinder af titlen, Danmark bedste portrætmaler: Kunstneren arbejder på en suveræn, smagfuld og elegant malemåde. Hans værker er meget energiske med et frit og kraftfulde strøg. Rasmus Aagaard, der har en bachelorgrad i Filosofi, er kunstnerisk uddannet fra The Drawing Akademy i Viborg, og har bl.a. studeret figurmaleri i Sct. Petersborg. På Østerbro i København har han dannet sin egen skole, TegneskoleKBH.

Amanda Schwarts-Nielsen, finalist: Hun maler primært i olie og med mennesket som motiv. Hendes portrætter er tit sjælelige og med store penselstrøg, der alligevel formår at fange detaljer og modellens særtræk.

Amanda er cand.scient.pol. fra Københavns Universitet, og den klassiske oliemalingsteknik har hun tilegnet sig på forskellige skoler og som elev af oliemaleren Mikael Melbye. Amanda bor og arbejder på Østerbro.

Xenia Michaelsen, finalist siger:

“Jeg holder meget af at male mennesker. Mennesker fascinerer, beundrer og begejstrer mig altid. Det er spændende at åbne en anden verden, fornemme den og vise den frem på kunstnerisk måde. Det spændende ved portrætmaleri er, at man ikke afbilleder ansigtsform ligesom med et fotokamera, men fanger udstrålingen, charmen og historien bag mennesker. Gennem menneskers ansigter kan man fortælle alt: Verdens historie, filosofi, personlige oplevelser og lidelser, årstider og meget mere. Jeg holder af at fremhæve de vidunderlige personlige egenskaber som alle har uanset vores alder og ydre skønhed.

Jeg er uddannet rumdesigner på Danmarks Designskole (afg.2002) og russisk akademisk uddannet vægmaleri kunstner. Jeg brænder for: vægmaleri og portrætmaleri. I 2009 åbnede jeg mit eget firma DekoRum for at opfylde min drøm.

Cecilie Lund-Rasmussen: “Kunsten har altid været en stor del af mit liv, og jeg bliver ofte draget af nogle lidt specielle og skæve eksistenser, og derfor er det måske altid særligt portrætter, der har fanget min interesse. I mine værker er jeg ofte inspireret af nogle diskurser i samfundet, som jeg på pragmatisk vis fortolker og udfolder på min egen måde. Andre gange arbejder jeg med, hvad der sker i den menneskelige hjerne, og hvordan vi eksempelvis bearbejder sorg, glæde eller ængstelighed.”

Anne Elisabeth Sanddal Koldsø:

“Jeg er en dansk kunstmaler, der arbejder med portrætmalerier, stilleben og landskabsmalerier. Jeg er uddannet fra The Florence Academy of Art i Italien. Som hjemvendt kunstner fra Italien maler jeg realistisk, impressionistisk, figurativ kunst med udgangspunkt i mine omgivelser, og hvad jeg ser. Jeg er en klassisk funderet kunstmaler med et samtidig nordeuropæisk udtryk.”

Tina Møller:

“Jeg hedder Tina Møller og jeg er uddannet tegner. Jeg har arbejdet indenfor teater i mange år, og tegner og maler, fortrinsvis portrætter af kunstnere der betyder noget for mig.”

Jørgen Bitsch:

f”Jørgen Bitsch illustrerede sin første bog i 1991, hvor han også var startet professionelt som bladtegner”.

Helle Flindt-Rasmussen:

“Bag firmaet HelleFlindt.dk står Helle Flindt-Rasmussen, freelance grafiker og illustrator. Illustration kan – hvad enten det handler om håndtegnet eller digital – være med til at underbygge historien bag en brand eller et produkt. Og skabe et univers, som er let genkendeligt og helt igennem personligt og unikt. “

Kunstnerne vil hver især udstille en del af deres portrætmalerier og selvfølgelig de værker, som var med i udsendelserne.

Læs mere her www.frederikssund-kunstforening.dk

Publiceret 22 May 2018 00:00

SENESTE TV