Slagtøjseleverne Katja Michaelsen og Sander von Müllen i koncentreret øvning. Pressefoto

Slagtøjseleverne Katja Michaelsen og Sander von Müllen i koncentreret øvning. Pressefoto

Pyjamas-party og slagtøjscafé på Elværket

Musikskolen byder på teenage-kor 23. og masser af trommer 24. maj

Musikskolen holder to cafékoncerter på Elværket i den kommende uge.

Onsdag 23. maj kl. 19 har teenagekoret T drops indbudt gode musikalske venner til at lave den lille forestilling T drops and Friends, der i år har undertitlen 'Girls Pyjamas Party'.

I bedste Grease-stil underholder koret og vennerne med sange af alle slags fra opera til de nyeste hit – selvfølgelig også med musik fra Grease.

Vennerne er blandt andre medlemmer fra musikskolens børnekor og juniorkor, singer-songwriter Laura Dalum, bandet Shuffled Cards og pianisten Bertha Vidstein.

Entré 40 kr. inkluderer et glas bobler og lidt snacks, mens man venter. Billetter i døren.

Torsdag 24. maj kl. 19 har musikskolen flyttet alle slagtøjsinstrumenter og trommesæt i Elværket til alle tiders slagtøjscafé.

Musik for enhver smag

Musikskolens slagtøjs- og trommeelever, slagtøjsorkestrene Percussion Young Stars og Percussion All Stars og deres forrygende, trommeslageren Jens Stoklund og vibrafonisten Carsten Skov, lover et brag af en aften med musik for enhver smag.

Her er der gratis entré og Musikskolens Støtteforening sælger forfriskninger.jesl

Publiceret 17 May 2018 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!