Treble clef harmony (musical)

Treble clef harmony (musical)

Moderne folk- og rootsmusik mellem fjordene

Fredag den 25. maj præsenterer foreningen Musik mellem Fjordene folk- og rootsbandet Basco. Også denne gang er det den hyggelige Rejsestald i Jægerspris, der lægger lokaler til.

Dansk folkemusik er inde i en rivende udvikling. Musikken er blevet hip og efterspurgt og den tiltrækker et stort nyt ungt publikum. Basco er et centralt element i denne udvikling. Med virtuositet, nærvær og pulserende energi tager de os med på en autentisk, musikalsk rejse. De forener på fornemmeste vis skandinavisk, engelsk, keltisk og amerikansk tradition og gør det til deres helt egen originale lyd med sprøde arrangementer og intensitet i særklasse.

Bascos sublime sceneoptræden har ført dem verden rundt, hvor de har optrådt på de største folk-festivaller og begejstret publikum med deres komplekse variation af musikalske fortællinger, der rummer alt fra medrivende, sveddryppende rytmer til melankolske, betagende sange – fælles for dem alle er, at musikken og fortællingen er i centrum.

De fire musikere, der hver især virtuost repræsenterer deres instrument, smelter sammen til en sjælden enhed og som publikum bliver du båret ind i en verden af rå energi og smuk samklang.

Bascos seneste album blev ved sidste års Music Reward tildelt titlen Årets Album og Ale Carr, som også kendes fra gruppen Dreamer's Circus, blev udnævnt til Årets Musiker. Det er kvalificerede folk vi får besøg af!

Ved koncerten hos Musik mellem Fjordene den 25. maj har Basco indvilget i at spille un-pluged og dermed blot med Rejsestaldens fine akustik som klangbund. Det bliver med andre ord en enestående chance for at komme hel tæt på musikken.

Billetter til koncerten kan købes på place2book.com Kik ind på foreningens blog på musikmellemfjordene.blogspot.dk og find link til den korrekte billetside. Eller find koncerten på Rejsestaldens kalender.

Publiceret 16 May 2018 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?