Leif Sylvester udstiller i Rejsestalden

Multikunstner på plads til Blå Nat

For et par årtier siden var navnet Leif Sylvester for de fleste formentlig mest af alt forbundet med 70’er-romantik, gadegøgl og filmen Midt om Natten. Men siden da har han for alvor markeret sig som en af landets mest i øjnefaldende kunstnere. Og fra 18. maj til 15. juni udstiller multikunstneren i Rejsestalden i Jægerspris. Der er fernisering for alle fredag d. 18. maj kl. 17-20, hvor Rejsestalden byder på et glas, og midtvejsfest fredag d. 1. juni kl. 20, hvor Leif Sylvester igen er til stede i forbindelse med Blå Nat i Jægerspris. Leif Sylvester fortæller historier. For det er dét, det hele handler om. Om det er med penslen, som skuespiller eller via lyrikken bag musikken, så handler det altid om at komme ud til folk med fortællinger. Og mange har genkendt sig selv i de historier. Det vidner den store folkelige appel om. Leif Sylvesters kunstneriske virke blev for alvor ansporet sidst i 1960’erne, da han på kunstnernes efterårsudstilling blev dybt skuffet over lanceringen af den etablerede kunst. Det samme blev Erik Clausen og sammen begyndte de at udstille på gaderne og efterhånden også at optræde med samfundssatirisk gøgl. I dag lever han af sin kunst, som bl.a. sælges fra hans galleri Python i indre København. Men han er også fortsat med i film, og valgte efter en pause på 30 år i sommeren 2017 igen at stå på scenen med sin egen nykomponerede musik. Så nok nærmer han sig utroligt nok 80 år, men der er fortsat masser af fortællinger på repertoiret, der trænger sig på i malerierne og i musikken. Da Leif Sylvester kom på besøg i Rejsestalden og så Rejsestaldens udstillingslokale var han ikke imponeret og påpegede al den støj der var i rummet; støj fra vinduer, lysindfald, radiatorer, akustikhuller, brochurer som står lige overfor og potentielt forstyrrer udtrykket for en udstilling og han sagde: ”Det er fand"me et umuligt lokale.” Men i næste nu sagde han: ”Jeg bliver nødt til at male nogle nye billeder, der passer til de rammer.” Det var først efterfølgende, at Rejsestalden fandt ud af, at det med æstetik og scenografi også spiller en rolle for multikunstneren Leif Sylvester. I 1986 modtog han en Æres-Bodil for sit arbejde som scenograf.

Publiceret 16 May 2018 10:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.