Gudstjeneste i det fri

Frederikssund 2. pinsedag, mandag den 21. maj kl. 11, fejrer folkekirkerne i Frederikssund fælles friluftsgudstjeneste på Kalvøen mellem vikingebopladsen og lystbådehavnen. Der plejer at troppe rigtig mange op, og kirkerne ser frem til at byde velkommen endnu engang til den traditionsrige 2. pinsedagsgudstjeneste. Overskriften i år er: ’Flammerne er mange.’ Pinse symboliseres ofte med ild – for der gik ild i de første kristne, så de fik mod til at fortælle om, hvem Jesus er. I tilfælde af regn flyttes gudstjenesten indendørs i Islebjerg Kirke, Ansgarsvej 2. I tvivlstilfælde kan man ringe til Lotte Højholts telefonsvarer, 2938 8151 og få oplyst om vi er ude eller inde. Man kan også kigge forbi www.frederikssundkirke.dk. I år er det alle kirkerne i den gamle Frederikssund Kommune, som inviterer.

Publiceret 15 May 2018 10:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.