Rie Rasmussen i front for Danser med Drenge

Rie Rasmussen i front for Danser med Drenge

Danser Med Drenge hittede i Slangerup

Arrangører kunne melde udsolgt flere uger før koncert

“Hvor er I bare mange, og hvor ser I bare godt ud. Har I noget imod, at vi taget et billede af jer?”

Med sådan en indledning på en koncert, er man da næsten sikker på at have hele salen med sig fra start.

Dét var da også, hvad Danser Med Drenge havde, da de lørdag aften gæstede Slangerup med hist som “Hvor længe vil du ydmyge dig” og “Er der nogen i himlen,” i bagagen.

Lige som flere andre steder kunne arrangørerne melde alt udsolgt flere uger forud for koncerten, der er en del af bandets 25 års jubilæumsturné.

Bandets debut-CD solgte i begyndelsen af 90'erne hele 200.000 eksemplarer, og siden da har bandet stort set formået at trække fulde huse, når de tog ud på landevejen.

Klaus Kjellerup var med i 80'-er-succesen Tøsedrengene, og grundlagde et lille årti efter Danser med Drenge, som nu har holdt i 25 år.

Klaus Kjellerup var med i 80'-er-succesen Tøsedrengene, og grundlagde et lille årti efter Danser med Drenge, som nu har holdt i 25 år.

Publiceret 15 May 2018 11:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!