’Jagten på Den kloge kone’ på Selsø Slot

Fredag d. 18. maj kl. 17-20 byder Herregårdsmuseet Selsø Slot i samarbejde med Kildeholm Orienteringsklub på et historisk orienteringsløb for hele familien på Selsø og i området omkring museet. Jagten på Den kloge kone fører jer på en jagt gennem i historien i en tid, hvor videnskaben og moderne lægekundskab er ved at overtage for den folketro, der hersker blandt hovedparten af den almindelige befolkning i Danmark – men mon ikke det er godt at tro på begge dele og i hvert fald at holde fast i folketroen lidt endnu?

Året er 1829 og situationen på Selsø er kritisk:

Fruen på Selsø, Agathe Scheel-Plessen, ligger i sengen med feber. Hun er en ældre dame, og mange tvivler på, at hun holder meget længere. Kusken skal sendes til apoteket i Frederikssund for at købe medicin, der kan lindre, men tjenestefolkene vil også prøve andre metoder. De vil derfor finde den kloge kone, som ved alt om lægeplanter og har gode råd for det meste. Men hvor er hun? Og kan hun hjælpe fruen, før det er for sent?

Kom ud på Selsø og prøv at finde svarene – nogle steder møder I også folkene, som I kan spørge om hjælp. Man behøver ikke løbe, men kan også sagtens gå ruten. Vi anbefaler dog, at man har praktisk tøj og fodtøj på, da der kan være vådt i området.

Billetter til Jagten på Den kloge kone kan købes på billetto.dk. Det er også muligt at købe i døren på selve aftenen, men ved køb af billetter på billetto.dk er prisen reduceret i forhold til billetter købt i døren. Der er derudover et begrænset antal billetter, så hvis man vil sikre sig en billet, anbefales det at købe i forsalget på billetto.dk.

Informationer om alle arrangementer i sæsonen 2018 på Selsø findes på selsoe.dk.

Publiceret 15 May 2018 10:00

SENESTE TV

Barok i kirken

Onsdag den 3. juli lyder der velklingende barokmusik, som kan nydes i de helt rigtige omgivelser under Skibby Kirkes store hvælv, der gengiver stemningen og atmosfæren i musikken helt tæt på publikum.

Koncerten begynder klokken kl. 19.30, og du kan høre et helt nyt program med Bachs berømte Dobbeltkoncert for fløjte, barokviolin og cembalo, Vivaldis koncert "L'estro armonico” – Den harmoniske have, Couperins "Le Tic Toc Choc" – Vækkeuret, der løb løbsk! og ikke nok med det - Daquins "Le coucou" Gøgen, der ikke ville holde op med at kukke!

Programmet spilles af den italienske barokviolinist Roberto Falcone, fløjtenisten Mogens Friis og den svenske cembalist Anders Danman. Alle tre musikere er af international klasse med omfattende koncertvirksomhed både i Skandinavien og det øvrige Europa.