Lise Bjerre, indehaver af Bjerre Trykkeri og Forlag Aps, startede Netværket Netvirk, bl.a. fordi hun savnede kolleger at sparre med. I år er Netvirk omdannet til en forening med Lise Bjerre som formand. Foto: BM

Lise Bjerre, indehaver af Bjerre Trykkeri og Forlag Aps, startede Netværket Netvirk, bl.a. fordi hun savnede kolleger at sparre med. I år er Netvirk omdannet til en forening med Lise Bjerre som formand. Foto: BM

Ny forening gør små virksomheder større

Det giver ikke bare god sparring men også opgaver i kalenderen at være med i Netværket Netvirk. Det fortæller Lise Bjerre fra enkeltmandsvirksomheden Bjerre Trykkeri og Forlag Aps

Af
Af Birgitte Masson

Det var til dels behovet for sparring med andre ligesindede, der i april 2011 fik Lise Bjerre fra Bjerre Trykkeri og Forlag Aps til at etablere Netværket Netvirk. Men først i år blev Netvirk stiftet som en forening, hvor målgruppen primært er små og mellemstore firmaer i Frederikssund Kommune.

“Der er flere som jeg, der sidder i en enkeltmandsvirksomhed, og som indimellem godt kan savne kolleger at sparre med til de udfordringer der kan opstå i hverdagen,” fortæller Lise Bjerre, som gennem Netværket Netvirk ikke bare har lært nye mennesker at kende, men også fået småjobs qua det.

Hun nævner en virksomhedsejer, der var på besøg i foreningen for at fortælle om sin Gazellevirksomhed, som Bjerre Trykkeri og Forlag Aps efterfølgende har lavet nogle opgaver for.

“Som medlem af Netvirk skal man ikke umiddelbart tænke, at man får ekstra ordrer fra de øvrige i netværket. Det er mere noget med, at man får anbefalinger udenfor gruppen, den vej rundt har jeg efterhånden fået flere små-jobs,” fortæller Lise Bjerre.

Walk and talk under åben himmel

Gruppen tæller i dag 20 medlemmer. En af dem er en virksomhedsejer fra Fyn, som der´havde succes med sit firma, men til gengæld havde svært ved at komme igennem i Frederikssund. Her har Netvirk vist sig at være en effektiv måde at åbne døre på.

Netvirks medlemmer mødes en gang om måneden til foredrag, inspiration og sparring.

Men ikke alle møder er henlagt til Restaurant Kalvø i Frederikssund. En uformel 'Walk and talk' under åben himmel er også en mødeform, som bliver benyttet i Netvirk.

“Så får vi et emne stukket ud, som vi diskuterer i små grupper, mens vi går en tur,” fortæller Lise Bjerre og tilføjer:

“Jeg får altid nogle guldkorn med hjem. Måske er det små ting, men det er altid noget nyt man kan bruge.”

Du kan læse mere om foreningen på:

netvirk-frederikssund.dk

Publiceret 14 May 2018 00:00

DEBAT: Træer skal redde klimaet – i Frederikssund fælder man dem!

DEBAT Klimaudfordringen er en af vor tids største problemstillinger, og mere skov på jordkloden vil i fremtiden spille en væsentlig rolle for reduceringen af CO2.

2015, 2016, 2017 og 2018 er som de varmeste år målt nogensinde en direkte konsekvens af klimaforandringerne og kræver handling. CO2-udledningen må reduceres og CO2 trækkes ud af luften ved bevaring og nyplantning af skov, da skove er det mest effektive middel til at opsuge drivhusgasser.

FN anbefaler, at der plantes mere skov i verden for at opsamle CO2, så skov spiller en nøglerolle, hvis globale klimamål skal nås.

Herhjemme kulminerer kampagnen ”Plant et træ” med et tv-show lørdag d. 14/9 2019, hvor målet er at plante 1 million træer i Danmark.Danmark er et af de lande i Europa, som har relativt mindst skov. Med kun 14% er det af særligt stor vigtighed, at eksisterende skov i Danmark bevares, og ny skov etableres. Det forekommer derfor paradoksalt, at Frederikssund Kommune tillader fældning af skoven ved Thorstedlund for at give plads til højhusbyggeri, mens resten af Danmark og andre lande går i modsat retning.

I årevis har man i Frederikssund fældet træer med hård hånd, så der i dag er væsentlig mindre skovvækst tilbage end tidligere, uagtet at netop natur er trækplaster for tilflyttere, som man angler så meget efter.

Det er ingen kunst at ødelægge naturen og opføre betonmastodonter pga. kortsigtede økonomiske hensyn.

Det er derimod en kunst at bevare naturen for eftertiden, så jeg skal bede Byrådet se med alvor på fældning af skoven ved Thorstedlund og understrege, at den er uigenkaldelig! Et gabende grimt ar i fjordskråningen fyldt ud af betonbyggeri vil for evigt stå som en skamstøtte over beslutningstagerne i kommunen.

Lad såvel skov som dyreliv på Thorstedlund leve!