Ny farverig udstilling i Langes Magasin

Fra d. 1. til d. 14. maj vil det i Langes Magasin være muligt at se malerier fremstillet af de re billedkunstnere Birgit Skovgaard Larsen, Holbæk, Christine Aabel Helms, Holbæk, Kirsten Sandersen, Roskilde, og Birgit Helms, Aarhus.

Det er lidt af en tilfældighed, at de re har fundet sammen for at lave deres første fælles udstilling i Langes Magasin. Ideen opstod ved en fælles middag i Frederikssund i 2016, hvor en udstilling i den gamle bygning blev besøgt.

Malerierne fra billedkunstnerne, der har mange års erfaring, er meget forskellige. Olie, oliekridt, akryl med mere indgår som malermedie. De har alle den fælles passion at udleve deres glæde for smukke og klare farver igennem maleriet. Emnerne bevæger sig fra det naturalistiske til det abstrakte med stor diversitet.

Ferniseringen finder sted tirsdag d. 1. maj fra 16:00 til 18:00. Udstillingen vil herefter være åben dagligt fra 13:00 til 17:00 til og med d. 14. maj.

Birgit Skovgaard Larsen

Birgit Skovgaard Larsen

Birgit Helms

Birgit Helms

Kirsten Sandersen

Kirsten Sandersen

Publiceret 24 April 2018 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV

Færgegården skruer tiden tilbage på Blå Nat

Rekreation, romancer og roulader - Frederikssund Museum, Færgegården, skruer tiden tilbage til 1960’ernes Danmark, når Jægerspris Hovedgade ’går i blåt’ den 1. juni. 1960’erne er et årti, som vi både kender som de glade tressere og en turbulent tid. Det er en tid med højkonjunktur, der bl.a. betyder en udflytning fra storbyen, kvindernes indtog på arbejdsmarkedet og mere rum til fritid, ferie og tilkøb af efterkrigstidens goder såsom bil, køleskab og tv. Det sætter sit præg på Danmarkskortet, hvor parcelhusene skyder op i forstæderne, mens sommerhusene bliver yndede tilflugtsmål. Den nye livstil sætter også præg på madkulturen, hvor kvinderne får mindre tid i køkkenet. Det betyder en drejning væk fra det sparsommelige og tidskrævende – og en helt ny bølge båret af overskud og interesse. 60’ere er dog også en tid med markører som rock’n’roll, sociale protester og et trykket politisk klima, hvor vi i år kan fejre 50-året for studenter- og ungdomsoprørerne i ’68.