Hans Andersen og Karsten Lauritzen (V) gik rundt på byggepladsen, og så blandt andet et af de stålrør, der skal placeres på fjordbunden. Foto: JM.

Hans Andersen og Karsten Lauritzen (V) gik rundt på byggepladsen, og så blandt andet et af de stålrør, der skal placeres på fjordbunden. Foto: JM.

Skatteminister på bro-besøg:

Vil sikre fradrag på 1/4 til pendlere

Mandag var skatteminister, karsten Lauritzen (V), på besøg ved Kronprinsesse Marys bro, og her fortalte han om arbejdet med at sikre pendlerne et fradrag på brokørslen

Af
Jakob Markert

Mere og mere tyder på, at pendlere, der hver dag skal køre over Kronprinsesse Marys bro, når den efter planen står færdig i 2019, bliver stillet et skattefradrag i udsigt.

Mandag havde MF'er og byrådsmedlem i Frederikssund Hans Andersen (V), således inviteret sin partikollega og skatteminister, Karsten Lauritzen (V), ud til bro-byggepladsen i Frederikssund. Her hørte han om arbejdet med byggeriet, fik en rundvisning i området, og mulighed for at fortælle om hans planer for det mulige pendlerfradrag.

“Vi prøver at finde finansiering til fradraget på Finansloven for 2019. Nu ved vi endnu ikke, hvor meget det præcis kommer til at koste at krydse broen, men vi arbejder på at finde omkring 10 mio. kr. om året, der vil betyde, at vi kan sikre et fradrag på omkring 1/4 af prisen for pendlere,” fortalte Karsten Lauritzen, der kun mente, at det vil være rimeligt at indføre sådan et fradrag på Kronprinsesse Marys Bro, ligesom man kender det fra kørsel på flere andre danske broer:

“Frederikssund bliver det første sted, hvor der kommer brugerbetaling på en motortrafikvej. Det er derfor svært for mig at forklare pendlerne i Frederikssund, hvorfor de ikke skal have et fradrag, som man ser det andre steder. Vi er nødt til at sikre en rimelighed i skatteinddragelsen, og jeg ser derfor gerne, at fradraget kommer til at gælde fra broen åbner.”

Hans Andersen var efter at have snakket med skatteministeren også optimistisk omkring, at pengene til fradraget nok skal blive fundet.

“Jeg er meget optimistisk, men det, som mange ikke er klar over, er, at det kræver en lovændringer. Så der ligger lidt arbejde forude, men jeg tror på, at pengene nok skal komme,” sagde han.

Betalingsanlæg i udbud

Ved ministerbesøget var der også repræsentanter fra Vejdirektoratet, der fortalte om byggeriet, ligesom de kom ind på processen med at finde en passende betalingsløsning til broen.

“Der er stadig tre udbud med i kapløbet om at få etableringen af betalingsanlægget. Det er fastlagt, at anlægget skal indeholde nummerpladeregistrering, hvilket muliggør, at vi kan bygge broen uden bomme. Derudover arbejdes der også på, at man kommer til at kunne betale med BroBizz, som vi kender det fra kørsel på Storebælt- og Øresundsbroen,” fortalte Kim Aksel Sørensen fra Vejdirektoratet.

Karsten Lauritzen lyttede interesseret og stillede spørgsmål, indtil han blev nødt til at tage videre til næste aftale i den stramme ministerkalender.

“Som skatteminister har jeg meget skrivebordsarbejde. Derfor er det sjovt at få lov til at komme ud på en byggeplads. Jeg har også altid været fascineret af, hvordan man kan bygge så store ting som en bro. Jeg vil derfor glæde mig til at køre over den, når den står færdig,” sluttede han.

Undervejs Kim Aksel Sørensen fra Vejdirektoratet de to Folketingsmedlemmer om byggeriet. Foto: JM.

Undervejs Kim Aksel Sørensen fra Vejdirektoratet de to Folketingsmedlemmer om byggeriet. Foto: JM.

Hvis det står til Hans Andersen og Karsten Lauritzen (V), kan de kommende bro-pendlere se frem til et skattefradrag. Foto: JM.

Hvis det står til Hans Andersen og Karsten Lauritzen (V), kan de kommende bro-pendlere se frem til et skattefradrag. Foto: JM.

Publiceret 17 April 2018 10:00

SENESTE TV

Året er startet godt for FC Fjordbold.

Lørdag eftermiddag vandt holdet igen, og har nu hentet fuld gevinst i begge kampe hidtil i 2019.

Men hvor sidste uges 6-1 sejr mod Albertlund IF blev hentet med flot spil og relativt overbevisende, så var der mere mudder i maskineriet i dagens hjemmekamp mod Nørrebro Futsal.

Møllegaardhallen dannede en flot ramme om kampen, og fra start lignede det igen, at Fjordbold ville spadsere sig til en overbevisende sejr, da man allerede efter tre minutters spil var foran 2-0 på mål af henholdsvis Brian Mengel og Marco Aurelio.

Men herfra mistede Fjordbold lidt gnisten og gæsterne spillede sig fint ind i kampen. På få minutter midt i første halvleg fik de også scoret to mål, og således kom gæsterne på omgangshøjde. På dette tidspunkt var kampen meget lige og bølgede frem og tilbage.

Kort før pausen fik hjemmeholdet så et vigtigt rygstød, da Marco Aurelio fik scoret til 3-2. Målet var til gengæld værd at vente på.

Brian Mengel spurtede frem i venstre side, hvorefter han spillede på tværs til Marco Aurelio, der med et elegant chip fik bolden over keeperen og i nettet.

I anden halvleg var Fjordbold fortsat ikke sprudlende som til at starte med, men de fik lukket mere ned for gæsterne, der havde vanskeligere ved at komme til afslutninger end i første halvleg.

Mål blev der ikke scoret mange af, og hjemmeholdet tillod sig endda at misse et straffespark undervejs. Men en af kampens store oplevelser var ligesom sidst Brian Mengel – og han fik lidt ro på holdet og hjemmepublikummet med målet til 4-2.

I kampens allersidste minut kom så også Morten Hauglund på scoringslisten, og dermed sluttede det 5-2. Et resultat, der får sejren til at fremstå mere overbevisende end den i virkeligheden var.

Skarphed og koncentration bliver to vigtige fokusområder, når FC Fjordbold spiller igen i den kommende weekend. Der venter nemlig København Futsal, som netop nu indtager 1. pladsen i Liga Øst. København har fortsat ikke tabt, men Fjordbold kan hænge optimismen på det faktum, at den omvendte kamp sluttede 4-4, og hvor Fjordbold i den grad var ovenpå flere gange undervejs.