Keramiske værker udstilles på Jægerspris Slot

Årets påskeudstilling på Jægerspris Slot er lavet af kunstnerparret Tine Hecht-Pedersen og Pontus Kjerrman.

De har sammen skabt en serie keramiske værker som udstilles i Rebekkasalen på Jægerspris Slot.

Tine Hecht-Pedersen er uddannet billedhugger ved Det Kgl. Danske Kunstakademiet (1984-95) og er Cand.phil.art. Begge bor og arbejder i Kongens Lyngby og har udstillet mange steder i ind og udland.

Pontus Kjerrman er født i Sverige og ligeledes uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi (1979-85).

I første halvdel af firserne stod han i stukkatørlære og blev senere lektor på Billedhuggerskolen.

Tine og Pontus har i deres individuelle værker hver deres motivkreds. Tine arbejder med blomster- og planteornamenter i både forfinede og grove stiliseringer. Eksperimenter med glasur, farver, tekstur og struktur kendetegner hendes ofte store keramiske skulpturer.

Pontus er især kendt for sine mange skulpturer, fontæner, drikkevandsbrønde og bænke udformet som mytologiske fabeldyr. Flere steder i landet dukker de op i byens rum som en urkraft fra hedengangne tider.

De senere år er de begyndt at lave fælles værker, hvor man kan se en fascination af brugsgenstande med en stærk billedskabende form. De fortæller, at de gerne vil forvandle den højtidelige skulptur til et objekt i vores hverdag. I udstillingen vises flere af disse fælles værker.

Ofte starter Tine med at modellere en form op af ler-blade, ler-pølser eller et andet ornament. Pontus lader sig inspirere af formen og tildeler sin figur til helheden. Herefter glaseres den færdige form i de farver de mener, vil give den bedste helhed til den færdige skulptur. Nogle gange må skulpturerne glaseres flere gange for at finde den rigtige glasur, fortæller de.

Udstillingen er åben alle dage i perioden: 24. marts til 8. april 2018 kl. 11-16

Indgang via Slotsgården 20 (døren i hjørnet bag det høje trappetårn i den indre slotsgård)

Der er gratis adgang til denne udstilling

Publiceret 13 March 2018 11:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV