Mountain Top, hvis ejere tidligere på efteråret solgte virksomheden, er igen at finde på Børsens liste over vækst-gazeller.

Mountain Top, hvis ejere tidligere på efteråret solgte virksomheden, er igen at finde på Børsens liste over vækst-gazeller.

Årets vækstvirksomheder i Frederikssund er kåret

Ni lokale virksomheder på Børsens liste over erhvervs-gazeller

frederikssund Ni lokale virksomheder i Frederikssund Kommune er blevet kåret som såkaldte gazellevirksomheder af Dagbladet Børsen.
De ni virksomheder er altså dem med størst vækst i kommunen. Fem af de ni virksomheder er kåret for minimum tredje år i træk. Rekorden i kommunen er otte kåringer i streg og tilhører Mountain Top Industries ApS.
De lokale gazellevirksomheder er fordelt ud over hele kommunen. Både Skibby, Slangerup og Jægerspris er repræsenteret, foruden Frederikssund.
Den største vækst har transportvirksomheden CPH Trucking ApS i Skibby haft. En samlet vækst over de sidste fire år på 286 %. Det må siges at være imponerende særligt i betragtning af, at det er tredje gang, virksomheden er på listen.
Nummer to er elektronikleverandøren Power Technic ApS i Frederikssund med en vækst på 242 %. Også de er med for tredje gang. På tredjepladsen er Mountain Top Industries ApS, der leverer tilbehør til bilindustrien. Her har de sidste fire års vækst været på 213 %.
De øvrige seks lokale gazeller er:
Entreprenør & Anlæg Dan Jørgensen A/S, Slangerup.
Lobo Contract ApS, Frederikssund.
InfraCon ApS, Jægerspris.
Bang Nielsen ApS, Jægerspris.
Bo-Byg Jægerspris ApS, Jægerspris.
CR Hvidevarer ApS, Frederikssund.
Det er Dagbladet Børsen, der kårer årets gazellevirksomheder, der alle skal have haft mindst 10 ansatte i de sidste fire år. Der er i alt 2005 virksomheder på 2017-listen, heraf cirka 700 i hovedstadsområdet. De ni af dem kommer altså i 2017 fra Frederikssund Kommune.

Publiceret 16 December 2017 00:00

SENESTE TV

DEBAT: Skolepolitikken er i vejen for vores børn, folkeskole og Vinge

Fra 6. klasse skal eleverne på Ådalens Skole danne nye klasser, da de samtidig skal vælge linier med et særligt fokus.

De nuværende fire 5. klasser på skolen er overfyldte med med 25 til 27 elever pr. klasse, da de siden skolestarten er vokset med ca. en elev pr. klasse hvert år.

Derfor er det oplagt, at man efter sommerferien fordeler eleverne i fem klasser i stedet fire. Derved ville klasserne ligge tæt op af gennemsnittet for både Frederikssund Kommune og Danmark i øvrigt, og der ville være plads til nye elever, som flytter ind i Ådalens Skoles skoledistrikt, som jo dækker både byggeriet ved den gamle Oppe Sundby Skole og ikke mindst Vinge.

Men nej, byrådets uddannelsesudvalg har sagt ”nej” til at forsøge at finde pengene en ekstra klasse, efter at over 100 forældre på årgangen støttede en henvendelse til udvalget, der forklarede behovet for fem klasser efter sommerferien.

Skolen må godt lave fem klasser, men den får kun økonomi til fire.

Konsekvensen af, at vi ikke prioriterer folkeskolen, rammer flere steder.

Det går naturligvis hårdt ud over eleverne, som allerede nu lider under de store klasser, der proppes ind lokaler, der ikke bygget til 27 elever, mens lærerkontakten og mulighederne for at levere den diffentierede undervisning, som eleverne har krav på, bliver minimal.

Men vi er også nødt til at erkende, at skolepolitikken står i vejen for, at skolen kan tiltrække de lærere som den pt. mangler.

Det er ganske enkelt ikke gode arbejdsvilkår for en lærer at skulle undervise en overfyldt klasse med 27 elever.

Og så rammer det naturligvis også kommunens smertensbarn - Vinge.

Man må spørge sig selv hvor attraktivt det er at flytte til Vinge, hvis sønnike skal klemmes ind i distriksskolen som elev nr. 28 eller 29?