DEBAT:

Tør du tage i sommerhus i Vellerup?

Charlotte Holtermann, Agernstrædet 1, 2750 Ballerup, Socialdemokratisk kandidat til Region Hovedstaden
For nylig, på en tur ned ad Gammel Marbækvej, mødte jeg Ove. Han fortalte mig, at han er lidt bekymret for beredskabet og udrykningstiden, hvis han skulle gå hen og blive kritisk syg under et ophold i sit sommerhus i Vellerup.
Mange af sommerhusejerne i området deler hans bekymring, og derfor har de sikret sig nogle hjertestartere i det tilfælde, at en beboer skulle udsættes for et hjertestop, for de ved alle, at der kan gå langt op mod 25 minutter, inden en ambulance kan nå frem. Især pga. den heftige trafik, der opstår omkring broen i myldretiden. Det er en utryg situation at stå i, og det er ikke værdigt, at vi har sådan en skævvridning af beredskabet i vores region.
I Region Hovedstaden er der dog taget initiativ til en forbedring af indsatsen ved, at der indsættes 4 “deldøgns-beredskabsbiler” i regionen. Deldøgn betyder, at de indsættes i spidsbelastningsperioderne, som er i dagtimerne. Det vides endnu ikke, hvor de placeres, men én af dem forventes til Nordsjælland.
Det er et fint initiativ, men så må du som borger sikre dig, at du ikke får et hjertestop udenfor dagtimerne. Og hvem er mon i stand til det? Jeg mener, at vi skal prioritere beredskabet endnu højere, for alle borgere skal føle sig trygge, hvor end de befinder sig i Region Hovedstaden.

Publiceret 14 November 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV