DEBAT:

FIOMA-Bibliotek, en god idé

Carsten Cederholm, Byrådsmedlem (S), Kongensgade 17P, 3550 Slangerup
Hovedbiblioteket i Frederikssund har aldrig været rigtigt godt. Det er delt op på flere etager, det er svært tilgængeligt for handikappede, det er utidssvarende og nedslidt.
Hvis det eksisterende hovedbibliotek skulle renoveres, ville det koste mere end det koster at bygge nyt og det ville aldrig blive rigtig godt. Når biblioteket opføres på FIOMA-grunden, giver det samtidig mulighed for, at få styr på nogle gamle forfaldne industribygninger og vi får ryddet op på en forurenet grund.
Hvis biblioteket kombineres med almennyttige boliger, får vi samtidig nogle billige boliger i bymidten. Det Hovedbiblioteket, der er afsat penge til i budgettet, er bestemt ikke et kulturpalads, som Tom Lysgaaard kalder det, han selv har stemt for.
Jeg synes tværtimod godt vi kan diskutere, om der er afsat resurser nok, hvis vi vil kombinere biblioteket med f.eks. en musik- og teatersal, udstillingsfaciliteter, mødelokaler, café, e-sport og lignende; men der er ikke penge til det nu og jeg mener, at vi skal gå i gang hurtigst muligt. Så må vi forberede byggeriet, så det let kan udbygges i fremtiden.

Publiceret 14 November 2017 00:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV