Ingen vej-løfter fra rigets kassemester

Finansminister Kristian Jensen havde ingen tidligere julegaver med til hverken partifæller eller bilister, da han besøgte den kommende fjordforbindelse

På gangen, der forbinder Christiansborg med Finansministeriet, har der i årevis meget symbolsk stået en skat-kiste.
Men milliarderne til de sidste 25 kilometer asfalt, der skal afslutte Frederikssund-motorvejen, kan ikke pt. findes hverken her eller i de regneark, ministeriet producerer og lader tilflyde de enkelte fag-ministerier.
Derfor var det også en finansminister, der havde ladet både valgløfter og checkhæfte blive hjemme, da han tirsdag formiddag gæstede den kommende fjordforbindelse over Roskilde Fjord.
“Jeg er nødt til at skuffe jer lokalt, for jeg er ikke rejsende i valgløfter, jeg ikke kan holde. Men ambitionen er, at vi får lavet en langsigtet plan for infrastrukturen fra 2020 og fremefter, hvor der lægges mere vægt på vejsiden i forhold til i dag. For det er på vejene presset er og kommer. Og der er det da helt oplagt, at Frederikssundmotorvejen vil være højt prioriteret. Det er jo ét af de nemmeste projekter at gå til, fordi der allerede er vedtaget en anlægslov,” konstaterede Kristian Jensen.
Han medgiver, at trafik-belastningen omkring Frederikssund er større end på en række af de motorveje, der har taget turen fra tegnebræt til virkelighed andre steder:
“Men infrastruktur og investeringer handler også om andet end trafik. Ellers kunne vi jo bare tælle biler i et regneark og så planlægge ud fra det. Det handler også om eksempelvis at skabe bedre sammenhængskraft, sikre adgang til sygehuse indenfor en rimelig tid og sikre den erhvervsmæssige udvikling i et område. Men i Frederikssund har jeg noteret mig, at der er bred enighed om behovet for en motorvej, og det kan være med til at fremme processen i forhold til, hvis man lokalt ikke kan blive enige om, hvorvidt man ønsker en motorvej eller ej,” konstaterer Kristian Jensen.

Finansministeren havde en sat en time af til en rundvisning på byggepladsen på Marbækvej, hvor arbejdet med Kronprinsesse Marys Bro skrider planmæssigt frem.

Finansministeren havde en sat en time af til en rundvisning på byggepladsen på Marbækvej, hvor arbejdet med Kronprinsesse Marys Bro skrider planmæssigt frem.

Publiceret 14 November 2017 14:00

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV