DEBAT:

Vikartimer i folkeskolen med faglig kvalitet

Jette Christensen, Byrådsmedlem, V, Medlem af uddannelsesudvalget
Parallellæg timerne i folkeskolen så lærerne er fælles om undervisningen på en årgang – det kunne være én af løsningerne.
Nyeste tal viser at der er stor forskel på hvor ofte eleverne i kommunens skoler får undervisning af en vikar. På Ådales skole er der vikartimer 9,6 procent af lektionerne, på Fjordlandsskolen 18 procent og på Jægerspris Skole 19,6 procent.
Hvis tendensen fortætter på Ådalens skole, skal vi naturligvis kikke på, hvad de gør, siden Deres vikardækning er så lavt i forhold til andre skoler i kommunen.
Jeg hører fra mange forældre, at de er utilfredse og bekymret over de mange vikartimer - ikke på grund af vikartimerne, men de er bekymret over kvaliteten og det skal vi naturligvis ha kikket på og gjort noget ved.
Parallellægning af timerne kunne være en anden løsningsmulighed, vi bør kikke på så f.eks. dansklærerne på en årgang har dansk samtidig og er fælles om timerne. Når der er fravær af én af faglærerne overtager den anden faglærer sammen med vikaren, så kan klasserne fortsætte med at arbejde med det pensum de er i gang med.
Jeg vil følge udviklingen tæt, hvis jeg igen bliver valgt ind i Byrådet den 21/11.

Publiceret 13 November 2017 11:30

Lokalavisen Frederikssund nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Frederikssund
SENESTE TV